Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Před policejní hlídkou jel v protisměru

Český Těšín - orientační test na přítomnost návykových látek měl pozitivní 

V sobotu 6. ledna večer při běžném výkonu služby v katastru Českého Těšína zaregistrovali policisté speciální pořádkové jednotky „podivnou“ jízdu osobního automobilu. Řidič předjel jejich vozidlo a nadále pokračoval v jízdě v protisměru v levém jízdním pruhu. Policisté jej se zapnutým majákem a zvukovým signálem následovali a zastavili ke kontrole.
Cizinec u sebe neměl žádné doklady a navíc byl nejistý, nervózní a jeho řeč byla zrychlená. Test na přítomnost alkoholu v dechu byl negativní, ovšem pozitivně vyšel orientační test na přítomnost návykových látek. Podrobení se odbornému vyšetření ovšem řidič odmítl. Během silniční kontroly policisté rovněž zaznamenali, že na zadním sedadle jsou dvě naprosto odlišné registrační značky, které jim na základě výzvy následně předal. Ke zjištění totožnosti a řešení porušení ustanovení zákonů o silničním provozu a pobytu cizinců na našem území policisté řidiče zajistili a předali kolegům obvodního oddělení v Českém Těšíně.

Porušení povinnosti cizince předložit k prokázání totožnosti doklad vyřešili přivolaní kolegové z cizinecké policie. Devětadvacetiletému muži uložili pokutu příkazem na místě. Další přestupek, kterého se mohl dopustit jízdou pod vlivem návykových látek, byl k dalšímu řízení oznámen příslušnému správnímu orgánu.

K registračním značkám cizinec uvedl, že ten den vezl v autě svého známého, který je po vystoupení zanechal na zadním sedadle. Ten následně policistům přiznal, že ze dvou různých osobních vozů odcizil po jedné registrační značce. Zajímavou skutečností bylo, že majitelé o skutku ještě nevěděli. Podezření ze spáchání přestupku proti majetku, kterého se čtyřiadvacetiletý muž mohl dopustit, bylo rovněž postoupeno k příslušnému správnímu orgánu k projednání.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
12. 1. 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem