Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Před jízdou ho nezastavily ani dva platné zákazy řízení motorových vozidel

LIBERECKO - V neděli 18. února 2018 v odpoledních hodinách kontrolovala hlídka oddělení silničního dohledu na silnici I/35 ve směru od Liberce na Turnov řidiče vozidla BMW. Za volantem neměl co dělat. 

V neděli 18. února 2018 krátce před pátou hodinou odpoledne vykonávala hlídka dopravní policistů dohled nad bezpečnostní a plynulostí silničního provozu na silnici I. třídy č. 35. Ve směru od Liberce na Turnov před stoupáním k obci Paceřice a Sychrov provedli policisté předepsaným způsobem kontrolu jedoucího osobního motorového vozidla BMW. Řidiče vozidla vyzvali policisté k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Řidič předložil hlídce pouze doklady od vozidla a potvrzení o občanském průkazu. Na dotaz policistů, kde má řidičský průkaz, se 25letý řidič přiznal, že má platný zákaz řízení motorových vozidel, a proto v současné době řidičský průkaz nemá.

Kontrolou v policejních evidencích policisté zjistili, že se jedná o neřidiče, který má v současné době dva platné zákazy řízení motorových vozidel pro všechny skupiny, z toho jeden platný do září roku 2018 a druhý do prosince roku 2018. Policisté dále podrobili řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl negativní. Negativně dopadl také výsledek orientačního testu ke zjistění návykových látek testrem DrugWipe 5S.

Policisté řidiči zakázali další jízdu a zbytek odpoledne tak strávil na policejní služebně v Hodkovicích nad Mohelkou. Zde mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání", za který mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 

19. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem