Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Před Connorem se neschovali

„Lehkoživkové“ chtěli vykrást sklepy. Jejich plán jim překazili policejní kynologové se svými svěřenci. 

Dnes, nedlouho po půl třetí ráno vyjížděli policejní psovodi se svými svěřenci do ulice V Olšinách v Praze 10. Na tuto adresu je přivolal pozorný občan prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Po příjezdu na místo se policisté spojili s oznamovatelem, který jim osvětlil celou situaci. Konkrétně uvedl, že viděl, jak se dvojice osob doslova vlámala vchodovými dveřmi do jednoho z tamních bytových domů. Zároveň vyřkl domněnku, že si to tito nezvaní hosté následně namířili do sklepních prostor.

Jelikož bylo velice pravděpodobné, že jsou samozvanci ještě stále uvnitř nemovitosti, bylo na místě v co nejkratší možné době prohledat jak sklepní prostory, tak i ostatní chodby a schodiště v celém domě.

V danou chvíli bylo velice prospěšné, že na místo jako první přijeli právě psovodi se svými svěřenci. Sklepní prostory byly totiž velice stísněné, ponuré a potemnělé. Pro zákrok policistů se tak jednalo o velice nebezpečné prostředí, avšak pro pejsky jak dělané.

V tomto směru je nutné zmínit, že policisté dali osobám uvnitř sklepů, před použitím služebního psa šanci. Opakovaně totiž vyzývali každého, kdo je uvnitř, aby vyšel dobrovolně ven. Nikdo této benevolence do poslední chvíle nevyužil.

Policisté tak na nic nečekali a konali. Služební fenu Axu ponechali připravenou pro jakoukoli mimořádnost v záloze a do sklepů v prvopočátku s patřičným povelem vpustili Connora, služebního „maliňáka“. Ten v okamžiku prokázal svou precizní vycvičenost.

Connorovi totiž stačilo pouhých přibližně deset vteřin k objevení první nezvané návštěvnice. Tu služební pes našel krčící se na konci sklepní uličky. Jelikož dotyčná i tak odmítala ze sklepů vyjít, Connor ji takzvaně vytloukl košíkem, který měl na mordě.

Žena ale byla i nadále vzpurná, ze sklepů stále nechtěla vyjít a vůči psu začala být dokonce agresivní. To už byla parketa pro policejní psovody, kteří musí v takových chvílích své svěřence bránit. Služební kynologové tak na nic nečekali a proti ženě použili další zákonné donucovací prostředky, díky kterým jí zanedlouho zpacifikovali.

Druhého ze samozvanců pak policisté našli v horních patrech domu, kam stihl, před jejich příjezdem na místo, ze sklepů utéct.

Oba zadržení následně skončili na policejní služebně pro podezření z trestných činů poškození cizí věci a krádež v pokusu a ve spolupachatelství. Z poškození cizí věci jsou zadržení podezřelí proto, že na vstupních dveřích do domu způsobili škodu v řádu několika desítek tisíc korun.

Prošetřováním na služebně pak policisté zjistili, že zadržená dvojice je v oboru nezvaných návštěv poměrně zběhlá, neboť oba podezřelí mají poměrně pestrou trestní minulost jak majetkového, tak ale i drogového charakteru.

por. Mgr. Tomáš Hulan 3. 2. 2018

vytisknout  e-mailem