Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přecházení vozovky mimo přechod

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď:

„1) Jaká je vzdálenost místa přecházení mé osoby (uskutečněné pod dohledem příslušníků bezpečnostních sborů zařazených do útvaru OOP Zábřeh dne … v časovém období mezi 12:30 hod. a 12:50 hod.) přes vozovku pozemní komunikace (ulice Plzeňské v Ostravě) od přechodu pro chodce vyznačeného dopravního značením na ulici Plzeňské?

2) Který přechod pro chodce přes ulici Plzeňskou (ve městě Ostravě) je tím přechodem, který je předmětem oznámení o přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, jehož vyhotovení bylo příslušníky bezpečnostních sborů zařazených do útvaru OOP Zábřeh započato dne …. okolo 12:40 hod.?“

Povinný subjekt žádost posoudil. Poskytujeme Vám z podkladů obvodního oddělení Ostrava Zábřeh odpovědi k oběma dotazům:

Dotazy pod body 1) i 2) se vztahují k věci, kterou vedlo obvodní oddělení Ostrava Zábřeh městského ředitelství pod č. j. … Je nutno poznamenat, že v režimu InfZ jsou podle § 3 odst. 3 poskytovány informace, které jsou určitým způsobem zaznamenané. Podle § 2 odst. 4 InfZ se tento zákon mimo jiné nepoužije na vytváření nových informací. 

Z dokumentu Oznámení přestupku, který je součástí spisu č. j. …., a o kterém se rovněž v žádosti zmiňujete, vyplývá, že jste „dne …. ve 12:50 hodin na ulici Plzeňská 5 Ostrava-Hrabůvka porušil ust. § 54 odst. 1 z. č. 361/2000 Sb., kdy nevyužil přechod pro chodce, který byl ve vzdálenosti bližší než 50 metrů“.

Některé informace byly anonymizovány, nelze je s ohledem na ochranu osobnostních práv zveřejnit dálkovým přístupem (pouze žadateli jsou informace známy).

vytisknout  e-mailem