Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přebral na příspěvku

DĚČÍN - Dnes o neoprávněně pobraných penězích, zpronevěře v podnájmu, krádeži mříže a lešení 

Na úkor státu se měl o sedm tisíc korun obohatit šestačtyřicetiletý pán. Od úřadu práce ve Varnsdorfu pobral za dva měsíce příspěvek na bydlení, ale neuvedl společně posuzovanou osobu, která dávku ovlivňuje. Rumburští kriminalisté muže obvinili z podvodu, za který hrozí trest odnětí svobody ve výši až dvou let.
 
 
Zpronevěra v pronájmu
 
Povedenému podnájemci pronajala byt v okolí Varnsdorfu jedna firma. Pětadvacetiletý filuta byt využíval nejen k bydlení, ale tak trochu se na úkor majitele obohatil. Zpronevěřil totiž válendy, přímotopy a osvětlení za tisíce korun. Nějaké zařízení ještě poškodil. Místní policisté ho nyní řeší pro zpronevěru ve zkráceném přípravném řízení. To obnáší vyhlídku na pobyt v nápravném zařízení v trvání až dvou let.
 
 
Za mříž může jít i za mříž
 
Podezření z trestného činu krádeže sdělili ve zkráceném přípravném řízení českokameničtí policisté jednadvacetiletému mladíkovi. Ten odmontoval ze sklepního okna jedné budovy mříž v hodnotě přibližně tisíc korun. Vzhledem k tomu, že v posledních třech letech byl souzen, hrozí mu tentokráte až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Ze stavby zmizelo lešení
 
Díly lešení v hodnotě dvaceti tisíc korun odcizil ze stavby ve Šluknově neznámý chmaták. Tím riskuje, že při dopadení bude čelit za krádež hrozbě až dvouletého žaláře. Na případu pracují policisté z místního obvodního oddělení.
 
  
 
 
20.1.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem