Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přebor Krajského ředitelství policie Středočeského kraje ve střelbě ze služební zbraně

Praha venkov – VÝCHOD – Na čelákovické střelnici proběhlo v úterý 19. června kvalifikační kolo pro postup na Policejní mistrovství ČR 2018 ve střelbě. 

I v letošním roce se na čelákovické střelnici sjeli závodníci přeboru ve střelbě ze služební zbraně, který vyhlásil ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje pan plk. JUDr. Václav Kučera. Své dovednosti si přijelo porovnat více jak sedmdesát soutěžících, z nichž bylo 8 žen. Oproti loňskému roku se přeboru zúčastnilo o více jak dvacet účastníků více. Celý závod obsahoval šest různých stanovišť, které měly prověřit nejen střelecké dovednosti policistů a policistek, ale také taktické myšlení, bezpečnou manipulací se zbraní a rozhodování v krizových situacích. Střílelo se do pevných i pohyblivých terčů. Připravené disciplíny měly zároveň prověřit schopnost policistů vyhodnotit situaci při možném služebním zákroku. Rozhodčí u soutěžících policistů a policistek hodnotili především rychlost, přesnost, všestrannost a zejména počet jednotlivých zásahů. Papírové a kovové terče do nápaditých střeleckých situací připravil mjr. Mgr. Petr Frinta společně s instruktory Školního policejního střediska. Nejlepší střelci si „vystříleli“ věcné ceny, které mohou využít pro výkon služby.

Soutěžící s nejlepšími výsledky se tímto přeborem nominovali na Policejní mistrovství ČR 2018 ve střelbě ze služebních zbraní, které se bude konat letos v říjnu v Jižních Čechách, v Opařanech. Z celkového počtu přihlášených bylo více jak deset policistů z jiných útvarů, jako například zástupci policejních škol či zástupci Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy, kteří byli hodnoceni mimo přebor Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Výsledky:

                     kategorie mužů:                                                                    kategorie žen:

1. místo      mjr. Mgr. Petr FRINTA                                                            1. místo    pprap. Jana CIPROVÁ

2. místo      nprap. Petr ZLATOHLÁVEK                                                  2. místo   prap. Hana KŘIVÁNKOVÁ

3. místo      nprap. Petr HůLKA                                                                 3. místo   prap. Jana BLECHOVÁ

Pro všechny přítomné byla jistě zajímavá ukázka nových zbraní, které si na střelnici mohli i vyzkoušet.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
22.6. 2018

vytisknout  e-mailem