Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražský kriminalista – absolutní vítěz ankety „POLICISTA ROKU 2016“

Vyhlášení absolutních vítězů ankety proběhlo včera večer ve Španělském sále Pražského hradu. Hlavní cenu získal mjr. JUDr. Jaromír Badin z pražské kriminálky. 

Anketu „POLICISTA ROKU“ vyhlašuje již sedmnáct let Ministerstvo vnitra ČR. Vůbec poprvé se vyhlášení této ankety odehrálo v honosných prostorách Pražského hradu, konkrétně ve Španělském sálu, za což patří veliký dík panu prezidentu Zemanovi a Správě pražského hradu.

Čestnými hosty ceremonie byli první dáma České republiky paní Ivana Zemanová, pan hradní kancléř Vratislav Mynář, pan ministr vnitra Milan Chovanec a pan policejní prezident generál major Tomáš Tuhý.

Včerejšímu vyhlášení absolutních vítězů této ankety předcházela v průběhu roku kola regionální, která se v rámci každého krajského policejního ředitelství konají pod názvem „CENA ŘEDITELE“. To pražské proběhlo koncem března letošního roku v Brožíkově síni Magistrátu hlavního města Prahy.

Už v rámci tohoto „oblastního“ kola byl vítězem a tedy policistou roku pražské polici mjr. JUDr. Jaromír Badin, který tak automaticky postoupil do kola celorepublikového. A jak již bylo shora zmíněno, tak i v tomto klání se ve finále stal absolutním vítězem a tedy „POLICISTOU ROKU 2016“

Pan mjr. JUDr. Jaromír Badin nastoupil k bezpečnostním složkám v 1984. V posledních více než dvou dekádách svého profesního života působil a působí na různých postech služby kriminální policie a vyšetřování. V rámci své kariéry detektiva „bojoval“ proti mravnostní a násilné trestné činnosti, aby nakonec zakotvil na postu vedoucího protidrogového oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Zde rozplétá se svým týmem ty nejzávažnější delikty na poli zmíněné problematiky.

Tento jednoznačný profesionál ve svém oboru má ale mnohem větší záběr činností, než by si mohl kdokoli myslet. Krom práce detektiva se také věnuje preventivní činnosti. Dle jeho slov je stejně, ne-li více, důležité řešit hlavně příčinu a vznik problému, než jeho následek. Proto mezi jeho další aktivity patří například přednášková činnost jak pro své kolegy „ve zbrani“, tedy policisty, strážníky městských policií nebo zaměstnance ministerstva vnitra, tak i pro studenty různých vzdělávacích zařízení v podobě základních a středních škol.

Vítěz letošní ankety pan mjr. Badin je kolegy vnímán jako skvělý šéf, který je vůči svým podřízeným empatický a je jimi pro své lidské a profesní kvality velice uznávaný. Takto vnímán není Jarda ale pouze svým týmem, nýbrž všemi, kteří měli možnost a čest se s ním jak v osobním, tak profesním životě potkat.

Nutno také zmínit, že letošní vítěz si svůj profesní život prožil takzvaně od píky, tedy od řadového uniformovaného policisty na ulici, až po současnou pozici vedoucího oddělení drogové problematiky na Krajském ředitelství policie hlavního města Prahy.

Na základě popsaného si dovolím tvrdit, že pan. mjr. JUDr. Jaromír Badin je jednoznačným vzorem jak pro současné, tak budoucí kolegy policisty.

por. Mgr. Tomáš Hulan 23. 9. 2017

Odkazy do noveho okna

1 Jaromír Badin - Policista roku 2016

1 Jaromír Badin - Policista roku 2016  

Detailní náhled

2 Jaromír Badin - Policista roku 2016  1

2 Jaromír Badin - Policista roku 2016 1 

Detailní náhled

1 Jaromír Badin - Policista roku 2016 2

1 Jaromír Badin - Policista roku 2016 2 

Detailní náhled

2 Jaromír Badin - Policista roku 2016 a ředitel pražské policie brigádní generál Mioš Trojánek 3

2 Jaromír Badin - Policista roku 2016 a ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem