Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražská policie odstartovala novou náborovou kampaň

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy představuje veřejnosti zcela novou náborovou kampaň pod heslem MY JSME PRAŽSKÁ POLICIE. 

Rádi bychom veřejnosti ukázali, že u pražské policie pracují ženy a muži, kteří pomáhají lidem nejen ve službě, ale i ve svém volnu, mají různé koníčky, zájmy a k práci u policie je dovedly různé cesty. Díky plakátům a především videím máte možnost poznat naše policisty i z jiné stránky a v jednotlivých klipech nahlédnete do jejich soukromých životů. Představí se vám například jako myslivec, rehabilitační sestra, trenér malých hokejistů, vinař, instruktor potápění, vedoucí dětského kroužku ochrany přírody a další. Náborovou kampaň provází mimo klipů zveřejněných na stránkách policie a na sociálních sítích, taktéž billboardy, rádiové spoty, video spoty v kinech, velkoplošná reklama na jedné z našich budov o velikosti 17x5m, plakáty v metru a jiné.

V současné chvíli hledáme na Krajském ředitelství policie hl. m. Prahy bezmála tisíc nových policistů. Největší podstav, tedy nejvíce volných míst je na Odboru dopravní policie a to konkrétně na oddělení řízení dopravy, na dálničním oddělení a oddělení dopravních nehod. Dále hledáme policisty na místní oddělení a oddělení metro. Zcela poprvé se mohou uchazeči také hlásit i ke speciální pořádkové jednotce (těžkooděnci).

Do svých řad nově hledáme i nováčky bez maturity. „V dřívější době bylo podmínkou ukončené středoškolské vzdělání s maturitou, ale nyní se k nám mohou hlásit i zájemci s výučním listem. Doufáme, že tím otevřeme dveře dalším uchazečům, kteří mají o práci u policie dlouho zájem a stanou se tak součástí našeho týmu,“ řekl plk. Petr Matějček ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy. „Další podmínky přijetí jsou však i pro tyto uchazeče zcela stejné jako pro ostatní.  Nově nastupujícím policistům se snažíme pomoci v dalším kariérním růstu a po ukončení základní odborné přípravy jim umožňujeme dostudování středoškolského vzdělání zakončeného maturitní zkouškou v resortní škole Ministerstva vnitra ČR,“ dodal ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.

V Praze aktuálně nabízíme po přijetí do služebního poměru náborový příspěvek 150 000,- Kč, 6 týdnů dovolené, bezplatné ubytování pro mimopražské policisty na 20 let zdarma, náhrady cestovních výdajů, příspěvek na stravování, bezúročné půjčky, příspěvek na kulturu a sport, bezplatné jazykové vzdělání a další. Nástupní plat je přibližně 30 000,- Kč (hrubého) a po ukončení základní odborné přípravy bezmála 40 000,- Kč (hrubého).

 „Uchazeči o práci u pražské policie mají několik možností, jak nás kontaktovat a mohou si sami vybrat způsob, který jim nejvíce vyhovuje. První možnost je poslat email na krpa.nabor@pcr.cz  nebo SMS na tel. 703 823 840 ve tvaru K POLICII BEZ MATURITY nebo MÁM ZÁJEM O PRÁCI U PRAŽSKÉ POLICIE (s maturitou). Obratem se jim ozve personalistka, která s nimi probere veškeré další nutné náležitosti a zašle jim formuláře k přijetí. Nabídne možnost online schůzky či osobní schůzky na jednom z náborových pracovišť. Druhý způsob je zavolat na telefonní číslo personálního oddělení 703 823 840, kde se opět dozvíte veškeré informace. Třetí způsob je navštívit jedno ze dvou náborových pracovišť v Praze 4 – Kongresová 1666, nebo v ulici Sokolovská 623/251 v Praze 9,“ uvedla vedoucí oddělení náboru Iva Vránová.

Náborové klipy, fotografie a spot do kina naleznete zde: Policie Praha nábor - Policie České republiky

kpt. Ing. Eva Kropáčová
8.8.2023

vytisknout  e-mailem