Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Pražská muzejní noc se vydařila

V sobotu 10. června se v Praze konal 14. ročník Pražské muzejní noci. Kriminalistický ústav Praha se do akce zapojil ve spolupráci s Muzeem Policie ČR. 

Úderem sedmé hodiny večerní se na nádvoří Muzea Policie ČR rozezněly tóny Hudby Hradní stráže a Policie ČR, které vítaly první návštěvníky. Policejní muzeum patří k oblíbeným místům, které během muzejní noci navštíví každoročně tisíce občanů. Lákají je nejen stálé expozice kriminalistiky či historie četnictva, ale i bohatý doprovodný program, který zaujme děti i dospělé.   

Muzejní noc 05I letos se zde návštěvníci mohli setkat s balistiky KÚP, kteří jim poodhalili zákulisí zkoumání balistických stop. Pod optickým mikroskopem si občané mohli prohlédnout individuální stopy (markanty), které zanechávají zbraně na povrchu střely a vystřelené nábojnice. „Milovníci zbraní obdivovali kulomet Bren, který je součástí naší studijní sbírky, k vidění byla neprůstřelná deska a nejrůznější střelivo,“ uvedl balistik Petr Tůma, kterého překvapil velký zájem o balistiku i poměrně odborné dotazy některých návštěvníků.  

Akci pořádaly Národní muzeum, Dopravní podnik hlavního města Prahy a Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s dalšími institucemi.

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
13. června 2017

Odkazy do noveho okna

Muzejní noc 01

Muzejní noc 01 

Detailní náhled

Muzejní noc 02

Muzejní noc 02 

Detailní náhled

Muzejní noc 03

Muzejní noc 03 

Detailní náhled

Muzejní noc 04

Muzejní noc 04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem