Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prázdninové rozloučení

ČESKOLIPSKO – Neobvyklý případ poškození služebního vozidla městských strážníků vyšetřovali policisté. 

Ne každá kulturní akce pořádaná pro občany města nebo obce proběhne vždy bez problémů. Ačkoli by si to organizátoři a účastníci takovýchto akcí jistojistě přáli, takřka vždy se najde někdo, kdo nějakým způsobem poklidný průběh naruší. O tom se přesvědčili i organizátoři oslav u příležitosti konce prázdnin na Českolipsku.

V posledním prázdninovém týdnu letošního roku dohlíželi městští strážníci na hladký průběh kulturní akce. Poklidných oslav se zúčastnil také 36letý muž z Českolipska. Ve společnosti svých přátel se oddával radovánkám a plně si užíval setkání s kamarády a známými. Ovšem v poklidu vše probíhalo až do chvíle, kdy mladému muži „zřejmě“ alkohol dodal dostatek odvahy a odhodlání k akci. Krátce po půlnoci se odhodlal k činu. Zaparkované vozidlo městských strážníků, kteří v tu dobu dohlíželi na bezpečnost návštěvníků slavností, muži pravděpodobně učarovalo natolik, že se jej rozhodl pokořit.  Začal zpředu, kdy vylezl na kryt motoru a pokračoval nejistým krokem přes přední sklo až na střechu vozu. Vrávoravě přešel výstražný maják a zamířil na záď služebního vozidla, kde poškodil radiový systém. Odtud pak seskočil na pevnou zem.
Neobvyklým výletem přes policejní vozidlo městských strážníků poškodil kapotu na téměř celém voze a způsobil tak celkovou škodu v hodnotě bezmála 40 tisíc korun.

Policistům z obvodního oddělení se podařilo 36letého muže vypátrat a velmi záhy mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.
 

29. 11. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem