Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prázdninové opatření

Jihočeský kraj - Již 3. týden pokračovala velká dopravně bezpečnostní akce v celé republice. (Hlasová schránka 974 222 116) 

V rámci velkého prázdninového dopravně bezpečnostního opatření X, pod názvem Prázdniny, proběhla uplynulý víkend v rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce i v Jihočeském kraji kontrola na většině silničních tahů, s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování dopravních předpisů. Od pátku do neděle obsadilo zmíněné komunikace bezmála 250 policistů z řad pořádkové a dopravní policie. Během této doby zastavili a zkontrolovali více jak 2 050 motorových vozidel. Přitom zjistili 423 přestupků, kdy nejčastěji bylo porušení nejvyšší povolené rychlosti v jízdě – 110 a 30 osob se nepřipoutalo bezpečnostním pásem. V 9 případech strážci zákona zjistili požití alkoholu a v jednom případě psychotropní látky. U 80 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.

Při jízdě po dálnici D3 a D4 si 9 řidičů nevylepilo povinnou dálniční známku a 4 řidiči neměli u sebe doklad o pojištění odpovědnosti.

Prázdninový provoz pokračuje dále až do počátku zářijových dnů, proto si tuto skutečnost uvědomujte a myslete na to, že po silnicích jezdí i méně vyježdění řidiči, kteří se vydají napříč Českou republikou a po pár stovkách kilometrů mohou udělat nepředvídatelný manévr, vedoucí ke krizové situaci. Proto předvídejte nejen ve městech, ale i mimo obce, kde se dá předpokládat vyšší rychlost a při jakékoli změně musí řidič reagovat ve vteřinách.

Přejeme vám šťastnou a klidnou cestu, především bezpečný návrat.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

18. července 2017

vytisknout  e-mailem