Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Prázdninová dopravní nehodovost

KRAJ VYSOČINA: Letní dopravní nehody měly šest obětí 

V Kraji Vysočina došlo během letošních dvouměsíčních prázdnin celkem k 840 dopravním nehodám, což je o 93 dopravních nehod méně ve srovnání s loňskými prázdninami. Tento meziroční nárůst představuje dvanáct procent.

Při dopravních nehodách během letošních prázdnin zemřelo na silnicích Kraje Vysočina celkem šest osob, což je o tři osoby více než za stejné období v loňském roce.  Letos bylo v průběhu měsíců července a srpna při nehodách na silnicích Vysočiny dalších 37 osob zraněno těžce (nárůst o 54 procent) a 366 osob se zranilo lehce (nárůst o sedm procent). Přítomnost alkoholu v dechu byla při dopravní nehodě zjištěna u 37 účastníků, v jednom případě policisté při vyšetřování nehody zjistili, že řidič je pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Výše hmotné škody způsobené při letošních prázdninových nehodách byla vyčíslena na 51 805 000 korun – jde o nárůst o tři procenta. Nejčastější příčinou dopravních nehod o letošních letních prázdninách v Kraji Vysočina byl nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

1. září 2017

vytisknout  e-mailem