Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prázdné lahve přišly draho

DĚČÍN - Prázdné lahve přišly draho; Zaplatili, ale kuřata neviděli; Vloupání do vozu vyřešeno týž den; Vysoký dluh 

Pro krádež vloupáním sdělili ve zkráceném přípravném řízení varnsdorfští policisté dvěma výtečníkům. Ti v neděli večer vnikli do nakládacího skladového prostoru jednoho hypermarketu a odcizili odtud plastové přepravky s prázdnými lahvemi. Škodu natropili za více než dva tisíce korun. Devětadvacetiletý muž a jeho o osm let mladší komplic se potýkají s hrozbou až dvouletého vězení.
 
 
Zaplatili, ale kuřata neviděli
 
Levné kuřecí prsní řízky nabízel k prodeji sedmačtyřicetiletý pán z Chomutova. Problém byl v tom, že od zájemců vybíral zálohy, ale slíbené maso už nikdo neviděl. Povedený prodejce zároveň přestal s „klienty“ komunikovat. Za přibližně třináct měsíců vylákal zhruba pětadvacet tisíc korun od devíti poškozených, většinou z oblasti Rybniště a Varnsdorfu. Policisté z Krásné Lípy případ vyřešili a muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu podvodu. Ten se musí srovnat s hrozící vyhlídkou až dvouletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Vloupání do vozu vyřešeno týž den
 
Do osobního automobilu v Krásném Studenci se včera vloupal neznámý pachatel. Sebral autorádio s DVD kartou a z místa odjel. Muži zákona z obvodního oddělení v Děčíně ještě týž den vypátrali třiatřicetiletého muže, který by měl mít akci na svědomí. Pak mu sdělili podezření z krádeže vloupáním ve zkráceném přípravném řízení. Sazba za tento přečin je v případě, že podezřelý byl v posledních třech letech za obdobný skutek trestán, až tři roky odnětí svobody.
 
 
Vysoký dluh
 
Na dvacet sedm tisíc korun se vyšplhala částka, kterou na alimentech dluží osmatřicetiletá žena z Varnsdorfu na svou dceru. Rumburští kriminalisté proti ní zahájili trestní stíhání pro zanedbání povinné výživy. Neplatící matka tak riskuje odnětí svobody v trvání až dvou let.
 
 
 
 
 
 
28.1.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem