Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přátelské nákupy

TEPLICKO - Pokladní si navzájem "slevovaly" nákupy; Chtěli krást kabely a další zprávy. 

Přátelské nákupy

     Až dva roky ve vězení by mohly strávit dvě mladé ženy, které pracovaly jako pokladní v supermarketu na Teplicku. Jedna z prodavaček měla při markování nákupu své známé zakrývat čárové kódy na části zboží a ušetřit jí tak skoro pět tisíc korun. Podobně „slevila“ nákupy i dalším dvěma neustanoveným zákazníkům. Stejnou službu pak požadovala na oplátku i po známé prodavačce, nakonec ji přemluvila a ve třech případech nakoupila zboží, jehož část jí pokladní nenamarkovala. Pokladní měla supermarket připravit o více jak dva tisíce korun, navíc jí v kase při předávce peněz chyběly čtyři tisíce. Obě ženy byly obviněny z přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství, vyšetřovány jsou na svobodě.

Chtěli krást kabely

     Z přečinu krádeže jsou podezřelí dva muži ve věku 22 a 24 let. Spolupachatelé v sobotu večer vnikli do oploceného areálu sběrného dvora, kde měli ukrást z kontejneru několik kabelů. Jednoho chytil na místě pracovník ostrahy, pro jeho spolupachatele si policisté zašli následující den. Oběma recidivistům, kteří jsou teprve necelé tři měsíce na svobodě, hrozí v případě uznání viny až tříletý pobyt v důvěrně známém vězeňském prostředí.

Recidivista zase kradl

     Z přečinu krádeže je podezřelý 25letý muž, který včera v teplickém supermarketu odcizil sluchátka v hodnotě devět set korun. Vyndal je z obalu a pověsil si je na krk, poté prošel pokladní zónou, aniž by za zboží zaplatil. Krádeže se dopustil právě v den, kdy měl nastoupit 15měsíční trest odnětí svobody za předchozí trestnou činnost. Policisté muži sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu může soudce prodloužit pobyt ve vězení až o tři roky.

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 17:00 do 19:00 hodin dne 9. března 2018 v Dubí, ul. Dlouhá. Řidič nezjištěného vozidla měl poškodit automobil Ford Fiesta zaparkovaný při pravé straně komunikace a z místa ujet, aniž by splnil ze zákona danou povinnost při účasti na dopravní nehodě. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

13. 3. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem