Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Práci nedokončil

DĚČÍN - Práci nedokončil; Svod, nápusť a koleno; Zmizelo pět motorů; Oči na stopkách i v autobuse 

Ve zkráceném přípravném řízení řeší od včerejška pro přečin zpronevěry děčínští policisté třiatřicetiletého muže. Ten měl od jedné ženy převzít částku čtyřicet tisíc korun na rekonstrukci bytového jádra. Svůj závazek splnil jen částečně a hodnotu zhruba osmadvacet tisíc si ponechal. S poškozenou přestal komunikovat, jak už to v podobných případech bývá. Nyní mu hrozí odnětí svobody v trvání až dvou let.
 
 
Svod, nápusť a koleno
 
Téměř dvoumetrový okapový svod, měděné koleno a nápusť odcizil po překonání oplocení u rodinného domu ve Varnsdorfu neznámý poberta. Škodu natropil za více než čtyři tisíce. Na případu pracují policisté z místního obvodního oddělení a pachatel se v případě dopadení bude zodpovídat z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Za to náš trestní zákoník nabízí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Zmizelo pět motorů
 
Pěti elektromotorů v hodnotě šestnácti tisíc korun se zmocnil neznámý zloděj na volně přístupné parcele v okolí Krásné Lípy. Po pachateli pátrají místní policisté a podaří-li se jim ho dopadnout, bude mít co do činění s paragrafem krádež. Za to je možné udělit trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Oči na stopkách i v autobuse
 
Peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a doklady vylovil v Děčíně během jízdy autobusem neznámý lapka z kabelky, kterou měla přes rameno zavěšenou jedna cestující. Tím se dopustil trestného činu krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. V případě dopadení policisty bude muset čelit hrozbě až dvouletého vězení.
 
 
 
2.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem