Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozvolna začíná sezóna výletů

DĚČÍN - Chraňte si svůj majetek ! 

Chtěl si doma udělat manikůru ?

DĚČÍN - Místní policisté od dvaadvacátého května letošního roku  pracují na případu přečinu krádeže. Zákazník děčínského obchodního centra v Ústecké ulici v Děčíně si v otevřeném prostoru prodejny vybral dvě balení elektrických strojků na nehty v hodnotě 1.813,- Kč. Na placení nedošlo, jelikož nezbedný zákazník věci uschoval do tašky a prošel pokladním prostorem obchodu bez placení.  Bystrým očím ostrahy neutekl, a tak skončil pod drobnohledem děčínských strážců zákona. V budoucnu se může potkat s přísnějším trestem za přečin krádeže, jelikož jeho minulost už není bez poskvrnky.  Případ je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení.

Telefon je k nenalezení

ČESKÁ KAMENICE - Obsluha markvartického krámku  na Českokamenicku utržila v minulých dnech ztrátu. Policisté obdrželi informace o zmizení volně odloženého telefonu zn. Apple iPhone v hodnotě osmnácti tisíc českých korun ještě týž den. Nepříjemnost tkví nejen ve ztrátě aparátu, ale i v dalších krocích spojených s ohlášením nedávného přečinu krádeže, který v současné chvíli zaměstnává policisty z České Kamenice.

Stačila chvilka

DĚČÍN - Obdobný případ šetří i policisté z děčínských Podmokel. Dvaadvacátého května přijali oznámení majitele mobilního telefonu zn. THL, který o něj  přišel během návštěvy nádražní restaurace v Děčíně. Znaven okolnostmi si na chvilku zdřímnul. Po probuzení zjistil, že o telefonní aparát se dvěma SIM kartami přišel. Škoda se v době oznámení pohybovala u částky 4.700,- Kč. Policisté případ šetří s ohledem na přečin krádeže.  

Jsou bez sekačky

RUMBURK – Travní sekačka zn. Hecht hraje hlavní roli v případu možného přečinu krádeže. Benzínová sekačka červené barvy, s obsahem koše 60 litrů, s pojezdem a bez sekacího nože zmizela v noci ze středy na čtvrtek 25. května letošního roku z uzamčené kůlny na zahradě v Rumburku. Její majitelé ztrátu ocenili částkou šesti tisíc českých korun. Případem se zabývají policisté z Rumburku.

Cyklovýlet odložen

VARNSDORF – Varnsdorfští policisté přijali ve čtvrtek pětadvacátého května letošního roku  oznámení ve věci odcizení dvou jízdních kol, ke kterému došlo během předcházející noci. Majitelé si svá kola uskladnili  v uzamčeném rekreačním objektu v Jiřetíně pod Jedlovou. Druhý den je na místě úschovy  bohužel již nenašli. Škoda dosáhla pětapadesáti tisíc českých korun. Policisté vyhlásili pátrání nejen po horských kolech, ale prověřují také další okolnosti možného přečinu krádeže. V případě, že jste kola někde zahlédli či máte povědomí o jejich výskytu, neváhejte kontaktovat nejbližší policejní služebnu či linku 158.

K jejich popisu  uvádíme :

Trek : jednalo se o jízdní horské kolo zn. Trek, osazení Shimano, se zamykací odpruženou vidlicí a kotoučovými brzdami, s brašnou do rámu, s bílým tachometrem, červeným držákem na lahve. Velikost rámu „21“, velikost kol „29“ Kolo bylo bílé barvy, nápis Trek černé barvy
Nano Dexter 29: jednalo se o jízdní horské kolo zn. Nano Dexter 29, velikost rámu „19“, osazení Shimano Alivio, nové nášlapné pedály, uzamykací odpružená vidlice, kotoučové brzdy, brašna pod sedlem i na rámu, světýlka na gumičku, barva kola šedá s výrazným nápisem NANO bílé barvy.

Jelikož se blíží opět doba dovolených, výletů do přilehlých hvozdů i cyklistických výšlapů, dovolte mi připomenou několik důležitých informací, které mohou ochránit nejen vás, ale i váš majetek …

Rady pro cyklisty zde

Rady pro majitele vozidel zde

Rady pro bezpečné cestování zde

Jak se chránit před kapesními krádežemi zde

Děčín 26. května 2017 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem