Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozvánka na den plný sportu Šumaman 2019

Jihočeská policie zve všechny občany i návštěvníky našeho kraje v sobotu 11. května 2019 do Přední Výtoně na den plný sportu, zábavy a dynamických ukázek policejní a záchranářské práce. 

Jihočeská policie se svými partnery zve všechny příznivce sportu a zábavy v sobotu 11. května 2019 do Přední Výtoně k Lipenské přehradě a to na závod zásahových jednotek policie Šumaman 2019.

Každoročně (jde již o XXII. ročník) je závod doprovázen bohatým programem pro děti i dospělé. Všichni návštěvníci tohoto zážitkového dne mohou sledovat policejní profesionály při tomto nelehkém závodě a zároveň zapojit své ratolesti do dětských závodů a soutěží, které jsou připraveny v Přední Výtoni u penzionu Vyhlídka.  

Kdo nebude závodit a soutěžit, může se seznámit trochu blíže s policejní prací. K vidění bude vrtulník Letky PČR a také spolupráce jeho posádky se zásahovou jednotkou jihočeské policie. Policejní kynologové předvedou něco z výcviku svých psích pomocníků. Protiletadlový pluk ze Strakonic a motorizovaný prapor armády z Jindřichova Hradce představí vojenskou techniku a zbraně. Oddíl Allkampf-Jitsu bude ukázkami své činnosti motivovat dětské návštěvníky ke sportu.

Výsledky celého závodu pětičlenných týmů policejních borců budou vyhlášeny v sedm hodin večer. Hlavní cenu pohár ředitele jihočeské policie předá vítěznému týmu plk. Luděk Procházka a hejtmanka Jihočeského kraje Mgr. Ivana Stráská. Sportovcům přijede držet palce policejní prezident plk. Jan Švejdar.

Celý náročný den plný zážitků ukončí kolem desáté hodiny slavnostní ohňostroj. Zázemí, strava i péče o závodníky a návštěvníky je poskytována rodinou Jakubcových v penzionu Vyhlídka. Policisté také děkují všem sponzorům a partnerům, bez kterých by se tento závod nepodařilo uspořádat. Hlavním partnerem je Jaderná elektrárna Temelín, skupina ČEZ.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

9. května 2019

vytisknout  e-mailem