Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na podvodníky!

Tábor – Přesvědčil poškozenou, že jde měnit radiátory. Pustila ho do bytu. 

Kvůli báchorce o výměně radiátorů v domě přišla seniorka o peníze. Včera dne 26. září 2022 kolem poledne zazvonil neznámý muž na zvonek u jednoho z bytů v Budějovické ulici v Táboře. Otevřela mu seniorka, které sdělil, že se v domě budou měnit radiátory. Za pomocí této smyšlené legendy se vloudil do jejího bytu. Žena ho nechala volně pohybovat po bytě. Nakonec muž požadoval za výměnu radiátoru peníze, které žena před ním vyndala ze své skrýše. Poté jí muž požádal, aby šla do vedlejší místnosti ztlumit topení, což seniorka učinila. Zloděj využil příležitosti a odcizil jí veškerou finanční hotovost a platební kartu s PINem, z které následně učinil dva nepovolené výběry. Podvodník poškozenou obral o téměř 40 tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli intenzivně pátrají.

Upozorňujeme občany, zejména starší generace, aby dbali větší opatrnosti při kontaktu s cizími lidmi. „Do bytu nepouštějte nikoho cizího! Při jakékoliv pochybnosti si vše pečlivě ověřte. Pokud se má jednat o zaměstnance nějaké firmy, nechte si ukázat průkaz, nebo si vyžádejte kontakt na jeho zaměstnavatele a informace si ověřte telefonicky na firmě. Pokud se setkáte s podezřelým jednáním, volejte na linku 158“.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

27. září 2022

vytisknout  e-mailem