Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na podvodníka

Písek – Jindřichův Hradec – Pachatel přišel s legendou o objednaném zboží, které je pro příbuzného. 

Písečtí policisté i kriminalisté řeší případ podvedené seniorky (83 let), kterou dnes po poledni v jejím bydlišti kontaktoval neznámý muž s legendou, že veze objednaný plynový kotel na výměnu. Důchodkyně muži uvěřila. Muž vypadal velmi důvěryhodně a byl oblečen do modrého oblečení se žlutými doplňky, vystupoval jako pracovník firmy zajištující poštovní či kurýrní služby.

Seniorka muži zaplatila 10 000 korun a muž se vzdálil k vozidlu s tím, že zboží přinese. Získal to, co chtěl, a zpět se již nevrátil.

Podobný případ řeší také kolegové z Jindřichova Hradce, zde pod stejnou smyšlenou legendou kontaktoval v úterý 3. prosince muž seniorku s tím, že si její syn objednal plynový kotel za 16 000 korun. Také tato žena muži uvěřila, za balík zaplatila a již muže ani zboží neviděla.

Popis muže je v obou případech podobný, věk kolem 40 až 45 lety, 170 až 175 cm vysoký, mohutné, plnoštíhlé postavy. Měl kudrnaté vlasy ke krku a mluvil česky.

Varujeme širokou veřejnost, pokud jste si nic neobjednali, nic neplaťte! Přebíráte-li balíky pro příbuzné či sousedy, vždy si vše nejprve ověřte!

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

4. prosince 2019

vytisknout  e-mailem