Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na neexistující bankovky

DĚČÍN - Téměř pětadvacet tisíc za kus papíru a další dvě krimi zprávy 

S legrační tísíci eurovou bankovkou pocházející odkudsi ze zahraničí velmi svérázně naložil sedmačtyřicetiletý muž z okolí Rumburku. Své přítelkyni včera nabulíkoval, že je pravá, a poslal jí do města, aby jí směnila na českou korunu. Neuvěřitelné se stalo skutkem a v jednom obchodě za výtvor inkasovala od prodavače korun přes čtyřiadvacet tisíc. Ten později na svůj omyl přišel. To už ale byla asi jedna třetina z částky utracená. Zbytek policisté naštěstí zajistili. Kdyby oba věděli, že bankovka v nominální hodnotě tisíc euro vůbec neexistuje, mohli si ušetřit nepříjemnosti. Nemluvě o tom, že použité grafické motivy na „platidle“ mají k serióznosti velmi daleko. Pro ilustraci a zejména jako varování jsou pod zprávami umístěné fotografie, jak takové peníze stvořené pouze za účelem pobavení vypadají. Muž, který celou akci inicioval, teď čelí obvinění z podvodu a hrozbě až dvouletého vězení.
 
 
Vyřádil se na autě
 
Obtěžkán podezřením z přečinu poškození cizí věci opustil včera služebnu policie ve Varnsdorfu dvaadvacetiletý mladík. Večer před tím se totiž vyřádil na automobilu zaparkovaném na ulici před domem. Když skončil, vozidlo mělo rozbité zadní okno, promáčklý blatník, poškrábaný lak, a levé zadní světlo také nevypadalo nejlépe. Majitelce tak uštědřil škodu ve výši asi patnáct tisíc korun. Za své neuvážené počínání může být výtečník soudcem odměněn až ročním odnětím svobody.
 
 
Nejdříve dveřmi, pak oknem
 
Z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody se v těchto dnech zodpovídá třicetiletá žena z okolí Rumburku. Při nedávné návštěvě totiž otevřela v obývacím pokoji v bytě svého hostitele okno, kudy pak později, když poškozený nebyl přítomen, vnikla dovnitř a odcizila motorovou pilu ležící na podlaze. Podezření z uvedených přečinů si vyslechla včera na místním obvodním oddělení. Nebyla sama. Do akce se totiž zapojil o pět let starší známý, který pak kořist zpeněžil. Tím se dopustil trestného činu podílnictví. Oběma hrozí až tříletý pobyt za branami nápravného zařízení. 
 
 
 
 
12. července 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
Odkazy do noveho okna

Strana 1

Strana 1 

Detailní náhled

Strana 2

Strana 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem