Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pozor na krádeže věcí z vozidel

SOKOLOVSKO – Policisté opět řeší případ u mateřské školky. 

V úterý dne 21. listopadu krátce před půl osmou ráno v Sokolově poblíž mateřské školky neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okna u zde zaparkovaného vozidla a odcizil z něj dámskou kabelku s finanční hotovostí, osobními doklady a kreditními kartami, která ležela na podlaze. 

V minulosti jsme v Sokolově zaznamenali již několik podobných vloupání do vozidel, která mají velmi podobný scénář. Žena si ve svém vozidle zaparkovaném poblíž některé mateřské školky ve spěchu a v domnění, že opouští vozidlo jen na pár minut, ponechá kabelku s doklady, mobilním telefonem a dalšími drobnostmi. Zlodějům však stačí tato velmi krátká doba na to, aby do auta po rozbití okénka vnikli a věci si odnesli. 

Pachatelé si bohužel vybírají stále častěji za oběť maminky, které v ranních hodinách vezou své děti do školky. Vyzýváme maminky, ale i všechny řidiče, aby po zaparkování nenechávali žádné cenné věci, doklady či platební karty ve svých vozidlech. Pokud si v blízkosti mateřské školy či na jiném parkovišti, všimnete pohybu podezřelého vozidla nebo osob, které si například obhlížejí jiné vozidlo, neprodleně informujte policii na lince 158. Policisté již na tuto trestnou činnost upozornili také vedení mateřských škol v okrese.

nprap. Kateřina Krejčí
24. 11. 2017

vytisknout  e-mailem