Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na internetové podvodníky

Tábor - Oklamaná žena přišla 1 500 000 korun. 

Táborští kriminalisté šetří další z případů internetových podvodů. Obětí se stala místní žena středního věku. Tu v závěru měsíce října 2020, cestou jedné ze sociálních sítí, kontaktoval podvodník, vydávající se za úspěšného zahraničního obchodníka. Po získání si jeho důvěry ženu dalšími přísliby šťastné budoucnosti přesvědčil, aby od něj na svou adresu převzala finanční hotovost ve výši 1 200 000 USD.    

Žena byla následně kontaktována „přepravní finanční společností“, která měla hotovost doručit. Podmínkou doručení platby však byly různé, postupně nabíhající poplatky. Žena si na jejich proplacení napůjčovala částku ve výši 1 500 000 korun. Že slíbená hotovost v amerických dolarech nepřichází a s největší pravděpodobností nikdy nepřijde, je zbytečné dodávat.

Opětovně na tuto trestnou činnost upozorňujeme. Podvodníci postupují velice sofistikovaně a důvěryhodně, kdy oběť dokonale zpracují. Obětmi jsou nejen ženy středního věku, ale i zralí muži. Na takovouto komunikaci proto nepřistupujte a už vůbec neposílejte žádnou finanční hotovost.

Závěrem připomínáme další častou podvodnou legendu, kdy se podvodníci vydávají za vojáky či zdravotní sestřičky na tajných vojenských misích. Následný postup je pak stejný či obdobný, jako u výše uvedeného skutku.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

30. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem