Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pozor na falešného instalatéra

HODONÍNSKO: Po seniorkách chtěl peníze za zdánlivou výměnu baterií. 

Policisté v úterý zaznamenali dva případy, kdy se falešný instalatér snažil podvodným způsobem obohatit na starších ženách. V prvním případě, který se odehrál dopoledne v obci Vnorovy, navštívil majitelku domu s historkou, že provádí povinné výměny vodovodních baterií. Žena ho pustila dovnitř, kde na vodovodní baterii vyměnil nějaký šroubek a za to po ní požadoval 6500 korun. Když mu je odmítla dát s tím, že celou věc nejdříve probere s vnukem po telefonu, muž se rychle sbalil a z domu odešel. V dalším případě zavítal do Veselí nad Moravou, kde kontaktoval seniorku a chtěl jí něco namontovat ve sprchovém koutu. Za tuto práci požadoval 1500 korun. Majitelka bytu mu řekla, že má u sebe hotovost pouze ve výši 200 korun, tak se spokojil s touto částkou a z bytu odešel. Na dotaz, zda na provedenou práci a převzaté peníze vydá nějaké potvrzení, uvedl, že žádná nedávají.

Podle zjištěného popisu by se mělo jednat o muže ve věku 35 - 40 let, vysokého 180 cm, plnější postavy, který mluvil česky. Na sobě měl čepici a červenou zimní bundu.

Policisté události konzultovali s pracovníkem společnosti VAK Hodonín, pobočka Veselí nad Moravou, kde nám byl sděleno, že nikdo z jejich pracovníků VAK v těchto lokalitách neprovádí výměnu vodoměrů ani jiného příslušenství. Zároveň uvedl, že finanční hotovost za odvedenou práci pracovníci VAK „nikdy“ nepřijímají osobně a vše je účtováno na faktury.

Policisté tedy před podobnými případy, kdy by zvláště starší lidé měli být obezřetní a nikomu zbytečně nenaletět.


 

por. Bc. Petr Zámečník, 10. 12. 2014

vytisknout  e-mailem