Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poznejme se navzájem

KRAJ - V uplynulém týdnu se v prostorách Policie ČR a na Dopravním hřišti v České Lípě uskutečnil již třetí ročník projektu "Poznejme se navzájem". 

Ve středu 13. září 2017 se v prostorách Územního odboru Policie ČR v České Lípě uskutečnil již třetím rokem projekt "Poznejme se navzájem", který měl pro letošní rok své motto "Aneb staň se na den policistou".

Projekt každoročně organizuje Policie České republiky, kdy jeho autorem je policista z obvodního oddělení v České Lípě pprap. Václav Tatíček. Partnery projektu jsou Město Česká Lípa, Euroškola Česká Lípa, Probační a mediační služba, Dětský domov v České Lípě, Základní a mateřská škola Moskevská v České Lípě.

Hlavním cílem celého projektu je začlenit  děti a studenty ze sociálně znevýhodněného prostředí, děti ze sociálně vyloučených skupin a děti z menšin mezi děti a studenty z běžného prostředí.

2
Celodenní akci zahájil v prostorách Policie ČR v ranních hodinách vedoucí Územního odboru  plk. Mgr. Petr Rajt za přítomnosti hlavních organizátorů por. Mgr. Mojmíra Železného a pprap. Václava Tatíčka a také za přítomnosti zástupců Euroškoly Česká Lípa.

Pro všechny zúčastněné děti bylo připraveno v průběhu dne několik stanovišť, kde na každém z nich probíhal zajímavý program.

První část programu se konala v objektu Policie ČR v ulici Pod Holým Vrchem a druhá část na Dopravním hřišti v České Lípě. Policisté dětěm přiblížili svoji práci nejen uniformavných složek, ale i práci kriminalistů a také je seznámili je s kritérii pro přijetí uchazečů k Policii ČR. Připravena pro ně byla i přednáška na téma trestní odpovědnost, pachatelé trestných činů, přednáška o šikaně a kyberšikaně, o úskalích na sociálních sítích, ale mohly se dozvědět i důležité informace týkající se například ochrany osobních údajů. Policisté pro ně měli připraveny i modelové situace a reálné příběhy ze své práce. Děti mohly vidět i ukázku sebeobrany a samy osobně se zapojit do krátké rozcvičky s posilováním. Na Dopravním hřišti si za účasti českolipské mětské policie a dopravních policistů  povídaly o bezpečnosti a správném chování v silničním provozu a měly možnost vyzkoušet si vědomostní kvízy a dopravní testy. Ve venkovních prostorách dopravního hřiště na ně čekala  ukázka techniky dopravní policie a nechyběla ani modelová situace v dopravě.7
 

Na závěr dne obdržely děti účastnické listy, dárky a reflexní upomínkové předměty, které finančně podpořilo Město Česká Lípa a z části zajistila také  Městská policie v České Lípě.
 

20.9.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem