Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte zloděje nešiku?

Při vloupání poškodil několikery dveře, ale nakonec nic neukradl. I tak způsobil škodu téměř dvacet tisíc korun. 

Policisté z místního oddělení Zličín prošetřují případ, při kterém se zatím neznámý pachatel vloupal do bytového domu v ulici Hevlínská v Praze 5.

Při vloupání pachatel nejprve poškodil vstupní dveře do objektu, kterými poté vstoupil dovnitř. Následně si vzal na paškál dveře kanceláře správce budovy. I ty otevřel násilím a vešel dovnitř, kde ale nic dalšího nepoškodil, ani neodcizil.

Poté putoval domem dál, až došel k protipožárním dveřím v garážích. Ty se také snažil vylomit neznámým předmětem, což se mu i přes několikaminutové snažení nepodařilo. Při tomto jednání zachytila jak pachatele, tak jeho, v určitém slova smyslu nešikovnost, bezpečnostní kamera. Ani tu nakonec hledaný neušetřil svého řádění. Jakmile si ji totiž všiml a došlo mu, že je snímán, vytrhl z ní konektory. To už mu ale nebylo nic platné.

I přes to, že policisté disponují poměrně kvalitním záznamem bezpečnostních kamer, pachatele se jim zatím ztotožnit nepodařilo.

Proto se z tohoto místa obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoli muže na záběrech poznal, znal jste jeho totožnost, potažmo místo jeho současného pobytu, nebo pohybu, předejte prosím tyto informace zmiňovaným policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 18. 1. 2017

vytisknout  e-mailem