Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte zloděje drzouna?

Kradl jednou, zkusil to i podruhé. To už mu ale pšenka nekvetla. Pomůžete ho vypátrat? 

Policisté z místního oddělení Radotín prošetřují případy, kterých se měl dopustit jeden a ten samý muž. V jednom případě kradl, ve druhém se o to pokusil.

Oba případy se odehrály v jedné a té samé prodejně se sportovními potřebami v ulici Topasová v rozmezí necelých dvou měsíců.

Hledaný napoprvé prodejnu navštívil přibližně v polovině listopadu loňského roku. Tehdy ho bezpečnostní kamery zachytily přímo při činu, tedy ve chvíli, kdy si bez placení přisvojil sportovní bunu v hodnotě téměř patnáct tisíc korun. Tu uschoval do příručního zavazadla a z prodejny odešel neznámo kam.

Napodruhé už nenechavec tolik štěstí neměl. Personál prodejny si totiž jeho obličej dobře zapamatoval, s čímž muž zjevně nepočítal. V této blažené nevědomosti tak přišel, zřejmě se stejným záměrem, do prodejny opětovně dva dny před koncem loňského roku.

A i tentokrát se pokusil krást. Nicméně pozorný personál si na drzouna došlápl a ten ve strachu ze zadržení utekl z prodejny tak rychle, že na místě zanechal své příruční zavazadlo.

Obsah zavazadla navíc vypovídá o tom, že se hledaný popsaného jednání dopustil v celé řadě dalších případů v jiných různých prodejnách. Obsahem tašky totiž byly bezmála dvě desítky bezpečnostních čipů, kterými se zabezpečují především oděvy před odcizením.

I přes veškerou vynaloženou snahu se policistům místního oddělení Radotín dotyčného zatím vypátrat nepodařilo. Proto se nyní obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu nebo pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Stejnou cestou se mohou přihlásit i ti, které hledaný muž také okradl.

por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 1. 2018

vytisknout  e-mailem