Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte žháře?

Na přestupních uzlech městské hromadné dopravy v centru metropole zakládal požáry a vyhrožoval bombou. Pomůžete ho najít? 

Prošetřování tohoto případu mají ve své kompetenci kriminalisté třetího policejního obvodu. Ti hledají neznámého muže, který svým vzhledem připomíná osobu bez trvalého přístřešku. Navíc se s největší pravděpodobností jedná o opilce, který se protiprávního jednání dopouští v notně podnapilém stavu. To vše na hledaného prozrazují záběry bezpečnostních kamer.

Ty také zachycují situaci, při které hledaný u budovy metra Florenc v druhé plovině září zakládá jeden z celkem šesti požárů kontejnerů. Další kamery pak dotyčného zachytily ve chvíli, kdy odchází do metra I. P. Pavlova poté, co zavolal na linku tísňového volání oznámení, že kdesi v oblasti tohoto přestupního uzlu uložil bombu.

Tato situace samozřejmě znamenala značné omezení provozu městské hromadné dopravy, jak tramvají, tak metra, a výjezd nemalého množství policistů. Podobě nemalé množství, tentokrát hasičů, zaměstnala eliminace zmiňovaných šesti požárů zapálených kontejnerů. Všemi popsanými situacemi způsobil hledaný škodu v řádu desetitisíců korun.

Kriminalisté třetího policejního obvodu všechny tyto události prošetřují pro podezření z trestných činů poškození cizí věci a šíření poplašné zprávy. Hledanému tak v případě vypátrání hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Nicméně dotyčného se stále nedaří vypátrat a to i s ohledem na skutečnost, že se s největší pravděpodobností jedná o muže takzvaně na pohybu. Ale jak se říká, víc očí víc vidí.

A právě proto se nyní kriminalisté obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud hledaného muže poznáváte, víte, kde bydlí nebo se pohybuje, předejte prosím tyto informace policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 10. 2017

vytisknout  e-mailem