Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte muže na záznamu?

Odcizil vozidlo Škoda Superb, které se však podařilo, díky perfektní práci policistů, vypátrat během několika dní. Pachatel však stále uniká. 

Pražští kriminalisté 8. oddělení Prahy I společně s kolegy z místního oddělení Bartolomějská pátrají po neznámém pachateli, který na konci června odcizil v ulici V Jiřinách vozidlo Škoda Superb. Neznámý muž vešel do domu, kde si doposud nezjištěným způsobem obstaral klíče od auta. Poté vyšel ven a přes dálkový ovladač pouze zjistil, ke kterému vozu klíče patří. Po odemčení do vozidla nasedl a okamžitě z místa odjel. Jednalo se o muže vysoké hubené postavy ve věku kolem třiceti let. Na kamerovém záznamu je velmi dobře zachycen přímo při krádeži.

Policisté z místního oddělení Žižkov vozidlo nalezli v Praze 3 a nezmátlo je ani to, že na Superbu už byly jiné registrační značky.  Po tom, co se ujistili, že se jedná opravu o kradené vozidlo, stáhli se do ústraní, kontaktovali kolegy z kriminálky a vyčkávali, kdo se u auta objeví. Po několika málo minutách přišel muž se ženou, a v momentě, kdy vyndal klíče od auta z kapsy a chtěl ho otevřít, zpozoroval policisty opodál. Okamžitě proto klíče schoval a dělal, jako by k autu nepatřil. Policisté na nic nečekali a dvojici na místě omezili na osobní svobodě. Následným šetřením se ukázalo, že oba zadržení nemají přímou spojitost s pachatelem krádeže.

Vozidlo bylo vráceno šťastnému majiteli a pátrání po muži, který vozidlo odcizil, stále pokračuje. Pokud muže na přiloženém kamerovém záznamu poznáváte nebo máte jakoukoliv informaci, která by vedla k jeho vypátrání, kontaktujte prosím linku 158 nebo se obraťte na jakoukoliv služebnu Policie ČR.

Pachateli krádeže hrozí v případě dopadení a odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 15. července 2021

vytisknout  e-mailem