Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáte muže na kamerovém záznamu?

BENEŠOVSKO - Mohl platit cizí platební kartou. 

Policisté z obvodního oddělení Benešov už více jak měsíc, konkrétně od 3. března 2024, šetří případ, kdy měl zatím neznámý muž platit kartou, která ale nepatřila jemu.

Poškozená žena ztratila na autobusové zastávce, poblíž benzinové čerpací stanice v Bukovanech peněženku, kde kromě finanční hotovosti měla i platební kartu. Nalezenou peněženku, ale nevrátil první poctivý nálezce, ale až druhý. Z peněženky si neznámá osoba vzala finanční hotovost a platební kartu. Policistům se podařilo zjistit, že s touto kartou pak mohl platit neznámý muž na videu, a to celkem 3x na čerpací stanici v Bukovanech. Nejprve po 5. hodině ranní ve dvou platbách cigarety a bagety, později, ten stejný den 3. března 2024, se ten stejný muž na čerpací stanici vrátil znovu a i tentokrát mohl kartou poškozené zaplatit bagety a pití.

Peněženku, která už ale byla bez platební karty a hotovosti, našel další nálezce, ten už se ale zachoval správně a odevzal ji.

Muž na kamerových záznamech je mladšího věku. Na sobě měl oblečenou šedou zimní bundu, šedou mikinu s kapucí, modré džíny a světle hnědé kotníčkové boty s bílou podrážkou.

Žádáme muže na kamerových záznamech, aby se policistům obvodního oddělení Benešov přihlásil a poskytl jim informace, které by vedly k objasnění celé události. Stejně tak žádáme i ostatní občany, kteří muže na kamerovém záznamu poznávají, aby se také policistům ozvali na tel. číslo 735 785 558 nebo na linku 158.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
18. dubna 2024

vytisknout  e-mailem