Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte fantoma Karlína? (aktualizace II)

Policisté hledají muže, který je podezřelý z šesti krádeží v Karlíně. 

Policisté z Karlína prošetřují šest případů krádeží, ze kterých je podezřelý jeden a ten samý muž. V několika případech ho zachytily kamery při krádežích jízdních kol, vloupání do střešního nosiče nebo jeho krádeži. (o případu jsme již informovali) Podezřelý při krádežích kol ve všech případech vešel do podzemních garáží a tam kola kradl ze stojanů, kde byla zamčená. V jednom z případů ho majitel kola nachytal přímo při činu, dostihl ho a podařilo se mu kolo získat zpátky. Nicméně pak podezřelý z místa utekl a ztratil se v ulicích Karlína.  

Všechny krádeže se odehrály v rozmezí od konce července do konce srpna a celková škoda byla vyčíslená na více než 300 tisíc korun.

Jestliže podezřelého muže na záběrech někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Za trestný čin krádež pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 18. 9. 2018

Aktualizace: Fantom Karlína byl dopaden. V sobotu po poledni se nám na linku 158 ozval oznamovatel, který uvedl, že v médiích viděl video muže, který je podezřelý z několika krádeží v Karlíně. Tohoto muže poznal a řekl, že ho právě potkal na ulici U Libeňského pivovaru v Praze 8. Na místo proto vyrazily policejní hlídky, které tam skutečně muže našly a zadržely.

Dvaadvacetiletý muž skončil na policejním oddělení, kde s ním policisté zahájili trestní stíhání pro trestné činy krádež a poškození cizí věci v souvislosti se zmiňovanými šesti případy. Jestliže bude odsouzený, hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby, o čemž bude rozhodovat soud.

Děkujeme všem, kteří případu věnovali pozornost a zveřejnili ho!

por. Bc. Jan Daněk – 24. 9. 2018

Aktualizace: Při vyšetřování případu kriminalisté rozšířili stíhání zadrženého muže o dalších 11 skutků se škodou přes 200 tisíc korun. Na základě důkazů v podobě DNA a přiznání stíhaného muže zjistili, že se různě po Praze 8 a 9 v osmi případech vloupal do vozidel, ze kterých kradl převážně nářadí. Ve zbývajících třech případech odcizil jízdní kola.

Stíhání muže probíhá na svobodě, jelikož soud neakceptoval podnět kriminalistů na jeho vzetí do vazby.

por. Bc. Jan Daněk – 10. 10. 2018

vytisknout  e-mailem