Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poznáte dvě ženy, které okradly seniorku?

JABLONEC NAD NISOU - V listopadu v budově hlavní pošty v Jablonci nad Nisou dvě dosud neznámé ženy okradly osmdesátiletou seniorku. Policisté nyní žádají o pomoc občany, kteří by mohli obě ženy poznat na fotografiích ze zajištěného kamerového systému. Hledají také důležitého svědka - muže, který se v době činu pohyboval v blízkosti vstupních dveří. 


Ve čtvrtek 12. listopadu letošního roku dosud dvě neznámé ženy kolem jedenácté hodiny okradli v budově hlavní pošty v Jablonci nad Nisou osmdesátiletou seniorku, a to v okamžiku, kdy odtamtud vycházela.

Důchodkyně vešla do prostoru pro zákazníky v budově pošty asi patnáct minut před jedenáctou hodinou. V obou rukou při chůzi držela hole a na zádech měla batoh. Po chvilce čekání přistoupila k jedné z přepážek, kde si vyřizovala své záležitosti. Mezi tím do vestibulu vstoupily dvě dosud neznámé ženy, které přešly vpravo ve směru od hlavních dveří. Jedna z nich si sedla na lavičku a druhá si prohlížela vystavené letáky ve stojanu. Krátce po nich ještě dovnitř hlavními dveřmi vstoupil velmi pomalu také dosud neznámý muž, který se následně od vstupních dveří rozhlížel po prostoru vstupní haly.

Seniorka si během té době u přepážky vše vyřídila, peněženku uložila zpět do pouzdra, které si dala na dno batohu a ještě ho zarovnala několika složenými taškami. Poté batoh zavřela, dala na záda a za pomoci dvou hůlek odcházela z budovy pošty. Ještě před tím než došla ke dveřím, odešel z vestibulu uvedený neznámý muž, který se ještě zastavil v prostoru za prosklenými dveřmi. To už do tohoto místa vešla také seniorka, za kterou bezprostředně šly také obě uvedené dosud neznámé ženy. V prostoru mezi prosklenými dveřmi a hlavními dveřmi jedna z těchto žen nic netušící důchodkyni na zádech sáhla do jejího batohu, ze kterého odcizila pouzdro. V tomto ukradeném pouzdru měla poškozená uloženou peněženku s finanční hotovostí, občanský průkaz a mobilní telefon – vše v celkového hodnotě přesahující částku šest tisíc korun. Po tomto činu seniorka i obě ženy plynule v těsném kontaktu odešly z budovy pošty a vzápětí za nimi toto místo opustil i uvedený muž, který by mohl být pro policisty důležitým svědkem celé události.

To, že byla seniorka okradena, sama zjistila až v nedaleké cukrárně, ve které při placení zjistila, že batoh je otevřený a chybí v něm výše uvedené pouzdro s peněženkou, občanským průkazem a mobilním telefonem.

V rámci probíhajícího šetření se policistům podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém je celá událost zaznamenána a na jehož základě byly sestaveny popisy obou žen – pachatelek a muže – pro policisty důležitého svědka:

  1. Žena – zjevně vyhlížející ve věku 20 – 30 let, výšky cca 165 cm, velmi štíhlé postavy, oválný obličej, světlé pleti, světlých rovných vlasů délky nejméně na ramena. Oblečena byla do zimní prošívané krátké bundy se světlou kožešinou kolem kapuce, světle modrých úzkých kalhot typu elastických džín, na nohou boty sportovního typu černé barvy s bílou podrážkou a bílými tkaničkami.
     
  2. Žena – zjevně vyhlížející věku 45 – 50 let, výšky cca 165 cm, středně silné postavy, kulatý obličej, světlé pletli, tmavých vlasů kratší délky. Oblečena byla do zimní vypasované bundy na zip s černým kožešinovým límcem, tmavě modrých kalhot typu džínsů dole ohrnutých, na nohou zimní kotníkové boty černé barvy s šedým kožíškem.
     
  3. Muž – svědek – zjevně vyhlížející věku 55 – 65 let, výšky cca 175 – 180 cm, hubené postavy, světlé pleti, krátkých šedivých vlasů schovaných pod kšiltovkou černé barvy s bílým znakem nebo nápisem na čele. Měl velké dioptrické brýle. Oblečen do tmavě modrých rovných riflí, zimní krátké bundy tmavé barvy, na nohou černé nízké sportovní boty s dvěma bílými pruhy na bocích.

Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou, kteří celý případ šetří, žádají o pomoc širokou veřejnost. Kdo by z občanů měl na základě zveřejněných fotografií z kamerového systému jakékoliv informace směřující ke zjištění totožností obou žen, ať se osobně obrátí na kteroukoliv policejní služebnu nebo své poznatky sdělí policistům telefonicky na bezplatné lince 158, případně na telefon 974 480 100 – stálá služba na Obvodním oddělení Jablonec nad Nisou. Samozřejmě touto cestou také žádají, aby se jim stejným způsobem přihlásil muž, který by mohl být pro ně velmi důležitým svědkem spáchaného trestného činu krádeže.


22. 12. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

 

vytisknout  e-mailem