Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte brutální lupiče?

K loupežnému přepadení došlo přímo před policejní budovou. Aktéry hledají kriminalisté. 

K události došlo dvaadvacátého května krátce po jednadvacáté hodině před budovou Policejního prezídia Policie ČR ve Strojnické ulici.

V uvedenou dobu přišla před budovu sedmičlenná skupinka mladých lidí, konkrétně dvě dívky a pět mladíků. Ti všichni nejprve postávali na chodníku, nebo posedávali na kamenných soklech.

Po několika málo minutách došlo mezi mladíkem a dívkou z této partičky k incidentu, který skončil fyzickým napadením a loupeží.

Jak je ze záběrů bezpečnostní kamery zřejmé, došlo mezi oběma zmiňovanými nejprve ke slovní rozepři. Ta nakonec vyústila v to, že agresor stáhl dívku za vlasy ze soklu na zem a tam ji posmýkal po chodníku. Tím ale neskončil.

Sice se agresorovi jeho jednání snažili souputníci rozmluvit, avšak ten jejich názoru nedbal, kdy i některé z nich dokonce atakoval.

Posléze ale otočil pozornost zpět k napadené a znovu jí začal ubližovat. Tentokrát o poznání razantněji, než předtím. Svůj útok zakončil tím, že jí dupl nohou na hlavu. Tím poškozené způsobil zranění, pro která musela být následně převezena k ošetření do nemocnice.

Při tomto posledním útoku navíc druhý přítomný mladík prošacoval bité dívce kapsy, ze kterých jí sebral finanční hotovost.

Vyvstalý incident zaznamenali i policisté z přilehlé budovy, kteří okamžitě zakročili, přičemž se snažili jednotlivé aktéry zadržet. To se jim ale nepodařilo.

Celou událost nyní prošetřují kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu pro podezření z trestného činu loupež.

Ti touto cestou prosí širokou veřejnost o pomoc při pátrání po šesti buď podezřelých, nebo svědcích celé události. Pokud byste kdokoliv znal jejich totožnost nebo místo pobytu či pohybu, předejte prosím tyto informace kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Pachatelům v případě jejich vypátrání a odsouzení hrozí za trestný čin loupeže trest odnětí svobody až na deset let. V případě, že by se jednalo o osoby mladší osmnácti let, hrozil by jim trest o polovinu nižší.

por. Mgr. Tomáš Hulan 2. 6. 2016

Aktualizace 6. 6. 2016:

Násilníci se přihlásili sami

podrobnější informace najdete pod tímto odkazem:

http://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22181950&docType=ART

vytisknout  e-mailem