Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozměnění registrační značky

Za tento přestupek hrozí zákaz řízení. 

Kolegové ze Speciálního oddělení dohledu v minulém týdnu v rámci výkonu služby prováděli kontroly vozidel. Jedno z kontrolovaných vozidel je však velmi zaujalo.

Policisté se zaměřili na přední registrační značku, která  byla zjevně poškozena a upravena. Po dalším zkoumání policisté zjistili, že majitel vozidla vyřešil ztrátu registrační značky tím, že si z cizí nalezené registrační značky - pomocí přelepení jinými čísly, vyrobil novou.

Řidič je podezřelý ze spáchání  přestupku dle §125c odst. 1 písm. a) bod 2 zákona č. 361/2000 Sb., zákona o silničním provozu, neboť řidič řídil vozidlo, jehož tabulka registrační značky je zakryta, nečitelná nebo upravena anebo umístěna tak, že je znemožněna nebo podstatně ztížena její čitelnost.

Za tento přestupek mu hrozí ve správním řízení sankce 5 – 10 tisíc Kč, a dále 6- 12 měsíců zákaz řízení. Přestupek nelze řešit v příkazním řízení na místě.

Řidiči byla na místě odňata pozměněná registrační značka podle ustanovení § 34 odst. 1 písm. b) zákona č. 273/2008 Sb., o Policii ČR, neboť jde o věc důležitou pro řízení o přestupku, a bude zaslána společně se spisem na příslušný správní orgán.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
10. ledna 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem