Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Požár v zahrádkařské kolonii Hradečan

Sklad zřejmě někdo úmyslně zapálil 

V sobotu 7.4.2012 v 19:50 jsme přijali oznámení z linky 112 o požáru skladu zahradního nářadí v zahrádkařské kolonii Hradečan, která je v blízkosti lokality zvané Borovinka. Sklad, ve kterém bylo kromě zahradního nářadí uloženo i dřevo, je v majetku základní organizace Českého zahrádkařského svazu.

Na místo okamžitě dorazilo několik jednotek hasičů i záchranná služba. Během hašení nebyl nikdo zraněn a ani v hořícím skladu ani v přilehlých chatkách nebyla ohrožena žádná osoba.

V průběhu večera policisté společně s vyšetřovatelem hasičů prověřovali všechny verze vzniku požáru, to znamená technickou závadu, nedbalostní jednání i úmyslné zapálení. Vzhledem k poznatkům, které máme v současné době k dispozici, zahájil policejní vyšetřovatel ve věci úkony v trestním řízení pro podezření z úmyslného zapálení, tedy spáchání přečinu poškozování cizí věci.
Po vychladnutí požářiště bude provedeno ohledání místa činu se speciálně vycvičeným psem, který by měl označit místo vzniku požáru. Technik zajistí odběr vzorků, které budou předány ke znaleckému zkoumání k přesnému určení iniciátoru hoření. 

 mjr. Mgr.Ivana Ježková, 8.4.2012

vytisknout  e-mailem