Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Požár rodinného domu v Oldřichově na Hranicích

LIBERECKO - V sobotu 22. září 2018 večer zachvátily plameny rodinný dům v Oldřichově na Hranicích pohlceny požárem. V domě se naštěstí v době požáru nikdo nenacházel. 

1
V sobotu 22. září 2018, krátce po jedenácté hodině večer, jsme na tísňové lince 158 přijali oznámení o požáru rodinného domu v Oldřichově na Hranicích. Požár oznámili majitelé sousedních domů. Operační důstojník na místo neprodleně vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení Chrastava. Po příjezdu hlídky na místo, byly střecha i vrchní patro domu zcela pohlceny požárem. Na místě již zasahovali hasiči.  Policisté byli od počátku v kontaktu s majitelkou domu, která uvedla, že v době požáru měl být dům prázdný.  Tato informace se naštěstí v zápětí potvrdila. Při požáru nebyl nikdo zraněn. 

Na místě byl i vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru, který po lokalizaci požáru určil ohnisko požáru v horním patře, v levé části domu. V neděli 23. září 2018 proběhlo v ranních hodinách ohledání místa požářiště za přitomnosti vyšetřovatele hasičů, policejního psovoda a kriminalistického technika. Policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření nenašel žádné stopy. 

Případem se nyní zabývají policisté v Hrádku nad Nisou, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "poškození cizí věci" a budou nyní zjišťovat, co bylo příčinou požáru. Stěžejní pro ně bude i odborné vyjádření od hasičů. Škoda, která požárem vznikla, byla zatím odhadnuta přes 2 miliony korun. 
 

24. 9. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem