Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Požár na Břeclavsku - nové skutečnosti

Muž měl zabít svoji manželku a poté spáchat sebevražku 

 

Podle dosavadních výsledků vyšetřování vše nasvědčuje tomu, že mladý manželský pár měl dlouhodobější neshody, které vyvrcholily v noci v neděli 10. srpna 2008. Dvaatřicetiletý muž podle všeho neshody neunesl a napadl svoji ženu. Způsobil jí několik bodných poranění, kterým podlehla. Poté se muž polil hořlavinou a zapálil. Policisté i nadále případ vyšetřují, a to jako trestný čin vraždy a sebevraždu.

Zvukový záznam.mp3 

Původní tisková zpráva   

  V neděli kolem třiadvacáté hodiny policisté přijali oznámení o požáru domu v obci Velké Hostěrádky na Břeclavsku. Při ohledání místa činu byla v domě nalezena ohořelá torza dvou lidských těl, která byla převezena k provedení soudní pitvy. Až odborné expertízy prokáží, zda se jednalo o mladý manželský pár, který v domě bydlel. Podle předběžných výsledků včerejší pitvy se však jednalo o muže a ženu.

     Při soudní pitvě vyšlo najevo, že žena zřejmě nezemřela přirozenou smrtí. Na ostatcích těla ženy soudní lékaři stopy násilí, které by mohly znamenat, že se žena se stala obětí násilného trestného činu. Policisté na případu intenzivně pracují, vyhodnocují veškeré získané poznatky, provádí se znalecké expertízy a další výslechy svědků, aby zjistili, co se v domě odehrálo, případně co mohlo být motivem pachatele k takovému jednání.

Vyšetřování případu převzali kriminalisté správy Jihomoravského kraje a vyšetřují jej jako podezření z trestného činu vraždy.

Zvukový záznam: pozar.mp3


vytisknout  e-mailem