Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Požár bytu

Kriminalisté dopadli muže, který zapálil byt, kde spalo pět lidí a měsíční miminko. 

Kriminalisté z oddělení vražd se zabývají případem požáru bytu ve Vajdově ulici v Praze 10 z minulé neděle. V ranních hodinách přijal operační důstojník tísňové volání o požáru bytu v šestém patře panelového domu ve zmiňované ulici. Na místo vrazily policejní hlídky a mezi nimi i kolegové z cizinecké policie, kteří byli nejblíž. Po příjezdu na místo kolegové viděli černý dým stoupající z oken bytu a na balkoně stálo několik lidí, kteří volali o pomoc. Policisté proto vyběhli nahoru, a jelikož se nemohli dostat do bytu, kde hořelo, tak od něj vykopli dveře. Pak se snažili dostat z bytu všechny lidi, v čemž jim pomohl jeden z hasičů za použití dýchací techniky. Zachránit se tak povedlo všechny lidi a i zmiňované měsíc staré miminko.

Případ si vzhledem k podezřelým okolnostem do vyšetřování převzali kriminalisté z oddělení vražd pražské police, kteří zjistili, že požár založil jeden z nájemníků bytu. S ním totiž ten den pro jeho nevhodné chování ukončili možnost jeho ubytování a požádali ho, ať odejede. Podle všeho se ale v noci do bytu vrátil a za použití hořlaviny založil oheň v předsíni, přestože věděl, že v bytě spí několik lidí, jedná se o šesté patro a lidé nebudou mít možnost úniku.

Se sedmatřicetiletým mužem detektivové zahájili trestní stíhání pro trestný čin obecné ohrožení, kdy mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let nebo výjimečný trest. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby.

kpt. Jan Daněk – 23. 5. 2021

vytisknout  e-mailem