Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Požadoval finanční hotovost

KARLOVARSKO – Nyní mu hrozí až desetileté vězení. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání teprve osmnáctiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, zločinu vydírání a přečinu nebezpečného vyhrožování. 

Obviněný muž měl na konci října letošního roku krátce po sedmnácté hodině odpolední v Karlových Varech na jedné ze zastávek městské hromadné dopravy oslovit jemu neznámého muže, po kterém požadoval finanční hotovost. V ruce měl přitom držet nůžky, se kterými mu měl vyhrožovat. Poškozený mu měl sdělit, že u sebe žádné peníze nemá, že má pouze kartu do bankomatu. Obviněný muž mu měl nadále vyhrožovat fyzickou újmou a tak spolu odešli k bankomatu, kde poškozený vybral dva tisíce korun, které osmnáctiletému muži předal. Ten poté z místa odešel. 

O několik dní později se měli oba muži potkat v jednom z barů v Karlových Varech. Obviněný muž měl poškozenému sdělit, že ví, že celou věc oznámil na policii. Začal mu vyhrožovat fyzickou újmou, pokud oznámení nestáhne. Do toho se měl vložit kamarád poškozeného, kterému měl následně začít osmnáctiletý muž také vyhrožovat fyzickou újmou. 

V případě prokázání viny hrozí osmnáctiletému muži trest odnětí svobody až na deset let. 

nprap. Jan Bílek
14.11.2022

vytisknout  e-mailem