Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povolení k vjezdu do obce Kámen, okr. Děčín

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

ŽÁDOST:

„…na základě vyjádření KŘP Ústeckého kraje k přechodné úpravě provozu na silnici III/25857 v obci Kámen (okr. Děčín) v termínu od 27.3.2023 do 3.9.2023 z důvodu rekonstrukce splaškové kanalizace (č.j. KRPU-15898-2/ČJ-2023-040206) je rezidentům umožněn přístup k objektům pomocí přechodových lávek a přejezdových plechů. Bude zajištěn průjezd vozidel IZS stavbou pomocí přejezdových plechů.

Do oblasti, která je označená dle dopravního značení „Zákaz vjezdu všech vozidel (č. B1)“ s dodatkovou tabulkou „Mimo vozidel stavby“ a je uvedeno ve vyhlášce č. 294/2015 Sb., kterou se provádí zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), nesmí vjet žádné vozidlo (ani jízdní kolo) mimo vozidel, která v oblasti za dopravní značkou vykonávají a zabezpečují stavební činnost, s kterou uzavírka oblasti souvisí.

Tímto bych Vás chtěla požádat dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a zeptat se na následující:

Na sociální síti Facebook ve skupině „Bynovec v akci“ a „Objízdná trasa obce Kámen (okr. Děčín)“ se šíří informace, že žluté kartičky, které vydávají starosta obce Kámen a stavbyvedoucí firmy Metrostav, mohou označovat soukromé automobily rezidentů jako vozidla stavby.

Již jsem se informovala, zda Policie ČR vydala nějaké výjimky, stejně tak jsem se informovala na příslušném úřadě, což je Magistrát města Děčín a dostala jsem odpověď, že žádné výjimky pro vjezd do uzavřené obce Kámen nebyly uděleny.

Dotaz tedy zní:

Může starosta obce Kámen a stavbyvedoucí firmy Metrostav, která v obci Kámen provádí stavbu kanalizace, vydávat rezidentům obce Kámen tyto žluté karty a těmito kartami označovat soukromá vozidla rezidentů a nazývat je jako „vozidla stavby“ a tím legalizovat vjezd do této uzavřené oblasti?.

ODPOVĚĎ:

Povinný subjekt požadovanou informaci neposkytl a vydal rozhodnutí o odmítnutí žádosti z důvodu uvedeného v § 11b odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. 

por. Bc. Pavla Mašínová, 12. 7. 2023

vytisknout  e-mailem