Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povolali pyrotechnika

DĚČÍN - Ve Varnsdorfu byla nalezena pěchotní munice. 

Vzal to hopem

VARNSDORF – Varnsdorfskou prodejnu s potravinami navštívil v neděli 14. srpna 2016 večer místní zákazník.  Při své cestě obchodem s sebou vzal prázdnou přepravku, kterou vzápětí vyplnil dvaceti lahvemi tvrdého alkoholu. Jeho další kroky rozhodně nesměřovaly k pokladnám, ale opačným směrem. U východu narazil na ostrahu, která jej zadržela a přivolala policejní hlídku. V tuto chvíli již čelí sdělení podezření z přečinu krádeže, který ho může v konečném důsledku připravit až o tři roky pobytu na svobodě. Škoda se pohybovala na hranici sedmnácti set českých korun.

Počmáraná vrata

DĚČÍN – Podmokelští policisté prověřují od soboty  13. srpna letošního roku oznámení majitele garáže v Bynovské ulici v Děčíně.  Garážová vrata zdobí od minulého víkendu oranžové nápisy bez rasového podtextu. Odstranění nežádoucích nápisů by dle vlastníka  vyšlo na tisíc českých korun.  Nepříjemnost je prověřována místními strážci zákona s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Přišel i o telefon

DĚČÍN – Notebook a mobilní telefon hrají hlavní roli v případu možného přečinu porušování domovní svobody, ke kterému zřejmě došlo v závěru letošního července na zahradě u chaty v Prostředním Žlebu. Uživatel moderních komunikačních prostředků přišel o věci v hodnotě třech a půl tisíce českých korun. Po volně odloženém Samsungu Galaxy S2 a šedém notebooku zn. HP pátrají podmokelští strážci zákona.

Narazili na munici

VARNSDORF – Při vyklízení pozůstalosti byla v jednom z rodinných domů koncem minulého týdne ve Varnsdorfu nalezena válečná munice. Na místo nálezu dorazil v sobotu 13. srpna policejní pyrotechnik a označil nalezené věci jako pěchotní munici. S sebou si odvezl po jednom náboji ráže  20 mm a 14,5 mm,  dvě výbušky a jeden elektrický pyrotechnický iniciátor.  Během zákroku nebyl nikdo zraněn. Škody na majetku nevznikly. 

 

Děčín, 15. srpna 2016 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem