Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený zaměstnanec

TEPLICKO - Řidič měl krást zásilky a nechávat si vyinkasované peníze; Na dávky neměla nárok... 

Povedený zaměstnanec

     Z přečinu krádeže je podezřelý 42letý muž, který pracoval jako řidič u přepravní společnosti. V několika případech měl v depu odcizit balíky, které buď sám, nebo prostřednictvím jiné osoby, doručil příjemcům. Peníze vyinkasované od klientů za doručené zásilky si pak ponechal, poškozené společnosti způsobil škodu přes třicet tisíc korun. Pokud bude uznán vinným, mohl by strávit až dva roky za mřížemi.

Na dávky neměla nárok

    O více jak sedm tisíc korun se neoprávněně obohatila 63letá žena, která zneužila sociální systém. Nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení. Žena byla obviněna z podvodu, za který my mohla jít až na dva roky do vězení.

Dvě auta zůstala bez akumulátorů

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Sobědruhách vloupal do osobního vozidla, ze kterého odcizil autorádio a následně z motorového prostoru ukradl autobaterii, celková škoda byla vyčíslena na necelé čtyři tisíce korun.

     Bez akumulátoru zůstala i dodávka zaparkovaná v Trnovanech, v tomto případě přesáhla škoda částku čtyři tisíce korun. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, policisté se v rámci pátrání po zloději budou zabývat i verzí, že má oba skutky na svědomí stejný pachatel.

Krádež nářadí

     Škodu přes 26 tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který se v Krupce vloupal do plechového kontejneru na stavbě. Odnesl si nivelační přístroj, elektrocentrálu, úhlovou brusku a okružní pilu, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po odcizených věcech i pachateli pátrají.

1. 3. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem