Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený kamarád

TEPLICKO - Za nocleh se "odvděčil" krádeží; Série vloupání objasněna... 

Povedený kamarád

     O věci za necelé čtyři tisíce korun přišel muž, který v Teplicích potkal svého spolužáka, a protože neměl kde spát, pozval ho k sobě do bytu. Večer si popovídali, a když majitel bytu ráno vstával do práce, jeho „kamarád“ mu řekl, že jde do zaměstnání až později, a tak mu nechal klíče s tím, aby za sebou pak zamknul. Když přišel po směně domů, bývalý spolužák už v bytě nebyl, nebyl tam ale ani mobilní telefon poškozeného, LCD monitor a sestava reproduktorů. Za nocleh se mu totiž 30letý muž „odvděčil“ tím, že mu věci ukradl a prodal do zastavárny. S ohledem na jeho trestní minulost bylo jeho jednání kvalifikováno jako přečin krádeže, za který by mohl být v krajním případě odsouzen až k tříletému trestu odnětí svobody.

 

Série vloupání objasněna

     Policisté dopadli zloděje, který během května vykradl několik chatek, přičemž se soustředil především na zahrádkářskou kolonii v Sobědruhách. V té se průběhu jednoho měsíce vloupal v šesti případech do chatek, ze kterých kradl vše, co mohl později zpeněžit, do jedné se vloupal dokonce třikrát po sobě. Poškozeným odcizil například elektrické ruční nářadí, spacák, žehličku, plynový vařič, cyklistické přilby, nebo sekačku, nepohrdl ale ani jídlem, nebo alkoholem. Jednou změnil místo svého působení a vykradl zahradní chatku v Teplicích, pak se ale znovu vrátil krást do Sobědruh. Majitelům chat celkem způsobil škodu přes sedmdesát tisíc korun, v minulosti několikrát odsouzeného recidivistu může soudce za přečiny krádeže a poškození cizí poslat až na pět let zpátky za mříže.

 

Ukradené kolo

     Jízdní kolo v hodnotě téměř osm tisíc korun odcizil zatím neznámý zloděj v Teplicích. Pachatel vnikl včera mezi patnáctou a devatenáctou hodinou do domu v ulici Opavská, kde se vloupal do kočárkárny, ze které odcizil pánské jízdní kolo značky Trek šedé barvy, na kterém byla upevněna teleskopická tyč na dětské kolo. Pokud někdo viděl v inkriminované době podezřelou osobu s kolem odpovídajícím popisu, může poskytnout svědectví osobně na OOP Prosetice, nebo na tel. č. 974 440 700. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

 

 

29. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem