Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Použití sledovacího softwaru

Speciální útvar Policie ČR využívá i sledovací software.  

Útvar zvláštních činností služby kriminální policie a vyšetřování byl zřízen jako specializované pracoviště k provádění sledování osob a věcí, odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu a dalších specializovaných úkonů pro potřeby trestního řízení.
 
Útvar používá různé prostředky, které dokáží zjistit informace nutné pro trestní řízení. Jedná se i o speciální software, který na základě povolení soudce umožňuje prolomení soukromí. V tomto povolení musí být jasně stanovena doba, po kterou je sledování prováděno a nesmí být delší než šest měsíců.
 
Software k zjišťování informaci nakoupila policie s cílem co nejkvalitnějšího plnění úkolů, které vyplývají z trestního řízení. Celý nákup proběhl v režimu utajení v souladu se zákonem o veřejných zakázkách.
 
Vzhledem k tomu, že se použití těchto prostředků týká závažné trestné činnosti a je vedeno v utajeném režimu, není možné se k fungování softwaru, postupům a opatřením vyjadřovat.
 
Policie České republiky v případech použití těchto prostředků vždy pracuje tak, aby nebylo ohroženo probíhajících trestních řízení. Vzhledem k charakteru celé záležitosti nemůže Policie České republiky uvolnit další informace.
 
7. července 20015
kpt. David Schön
tiskový mluvčí – Policejní prezidium ČR
 

vytisknout  e-mailem