Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Potřeboval kabelku k další krádeži.

LOUNY – Usedli za volant s alkoholem; S odcizenou kabelkou šel krást do obchodu. 

Alkohol za volant nepatří
Včera si vyslechl 32letý muž z úst policistky z obvodního oddělení v Lounech podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Lounská policejní hlídka jej zastavila, když řídil osobní automobil. Při kontrole odhalili hned dva prohřešky. Nejprve jim vůbec nepředložil řidičský průkaz, avšak strážci zákona zjistili, že není vůbec držitelem řidičského oprávnění. V průběhu kontroly pojali policisté podezření, že by řidič mohl být pod vlivem alkoholu. Vyzvali jej proto k provedení dechové zkoušky, u které se ukázalo, že jeho ovlivnění se vyšplhalo až na 1,58 promile. Muž měl při výslechu uvést, že popíjel v hospůdce v jedné obci nedaleko Loun a ve městě si chtěl koupit něco k jídlu.
Podobnou zkušenost s řidičem pod vlivem alkoholu mají i lounští dopravní policisté. V neděli zastavili 39letého řidiče v Žatci. Při kontrole provedli s mužem dechovou zkoušku, která potvrdila přítomnost alkoholu jeho těle. Naměřená hodnota vystoupala až na 1,32 promile. Následující den mu sdělil policista z žateckého obvodního oddělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Snad si provinilci dostatečně uvědomili, že mohli svým jednáním ohrozit nejen sebe, ale také život a zdraví jiných účastníků silničního provozu. Je jim možná teď dostatečným ponaučením skutečnost, že se nad nimi stahují pomyslná mračna a soud je může odsoudit k trestu odnětí svobody až na jeden rok, udělit peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Potřeboval kabelku k dalším krádežím
Lounští kriminalisté se zabývají případem, který se odehrával v říjnu minulého roku. Poškozené v té době neznámý pachatel vytrhl z ruky kabelku, kterou žena popsala policistům s tím, že se jedná o značku Prada. Strážci zákona podle popisu a svým šetřením došli až k 34letému muži. Kriminalistům asi při nahlédnutí do rejstříku trestů, kde měl muž 16 záznamů, bylo jasné, že nebudou jednat s žádným začátečníkem. V průběhu vyšetřování se ukázalo, že chvíli po tom, co se měl tento výtečník zmocnit dámského doplňku, šel do obchodu, kde měl kabelku využít ke krádeži zboží. Strážcům zákona se podařilo kabelku se štítkem Prada vrátit i s věcmi její majitelce. Muž je v současné době sice ve výkonu trestu odnětí svobody za jiný trestný čin, avšak to kriminalistům nebránilo ve sdělení obvinění z trestného činu krádež. Pokud se provinilci vina prokáže, hrozí mu další trest odnětí svobody, tentokrát až ve dvouleté výměře.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
15. března 2018
 

vytisknout  e-mailem