Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poté co jej vyhodili z práce pro opilost, usedl za volant a odjel

MĚLNICKO - Dvaapadesátiletý muž nadýchal téměř 3 promile. 

Velmi smolný den měl 52letý muž z Kostelce nad Labem...v jeden den vlastní vinou přišel o práci, ale nejspíš i o řidičský průkaz.

Ve středu 8. března se vydal podezřelý muž do zaměstnání "ovíněn". Jeho zaměstnavatel velmi rychle pojal podezření, že zaměstnanec je pod vlivem alkoholu, proto u něj sám provedl několik orientačních dechových zkoušek a muž nadýchal téměř 3 promile, proto se zaměstnavatel rozhodl pro okamžité rozvázání pracovního poměru a 52letého muže propustil.

Místo toho, aby domů odešel po svých, usedl za volant svého vozidla, které měl zaparkované v areálu firmy. Při vyjíždění navíc stihnul nabourat další zaparkované vozidlo. U způsobené nehody nezastavil a z místa odjel. Veškeré jeho počínání zachytily firemní kamery a na místo bylo přivolána policie.

Mělničtí dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
11. března 2023

vytisknout  e-mailem