Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Posun v kauze FOTBAL

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) v těchto dnech zahájili trestního stíhání tří osob, a to v souvislosti s možným ovlivněním jednoho utkání fotbalové Gambrinus ligy v sezóně 2011 – 2012.  

Jeden z obviněných se dle závěrů kriminalistů ÚOKFK SKPV dopustil trestného činu přijetí úplatku, kdy mu měla být nabídnuta finanční částka za to, aby jako hlavní rozhodčí svým výkonem ovlivnil průběh jednoho utkání Gambrinus ligy. Druhý muž, který měl tento úplatek nabídnout a později i předat, se dle závěrů policistů dopustil trestného činu podplacení. Třetí muž měl být přítomen jednání mezi shora uvedenými osobami, při kterém došlo k nabídnutí úplatku. Vzhledem k tomu, že uvedenou skutečnost neoznámil, je jeho jednání kvalifikováno jako neoznámení trestného činu.
 
Věc dozoruje Okresní státní zastupitelství Praha - západ.
 
Při prověřování věci kriminalisté ÚOKFK SKPV úzce spolupracovali s disciplinární komisí Fotbalové asociace České republiky. Tento případ však nesouvisí s tzv. „Křetínského taškou“, o které už několik měsíců informují média.
 
Událostmi ve fotbalovém prostředí se náš útvar i nadále intenzívně zabývá.
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
27. března 2013

vytisknout  e-mailem