Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Postrach majitelů garáží dopaden

TEPLICKO - Sérii vloupání má na svědomí 18letý recidivista; Zadržený dealer; Podnikal neoprávněně. 

Postrach majitelů garáží dopaden

     Policisté dopadli zloděje, který se v posledních týdnech stal „noční můrou“ majitelů řadových garáží v Řetenicích. Už od konce července se na policii postupně začali obracet občané, kterým někdo vykradl garáž. Poškozeným zmizelo například rybářské vybavení, prodlužovací kabel, sekačky, nebo elektrické ruční nářadí, jeden člověk přišel o kompletní hokejovou výstroj, další zase o elektronový disk včetně pneumatiky. Celková škoda na odcizených věcech nakonec přesáhla částku 61 tisíc korun, dalších dvacet tisíc budou muset majitelé garáží zaplatit za opravy zničených vrat.

     S ohledem na množící se trestní oznámení přijali policisté opatření k dopadení pachatele a zajištění bezpečnosti v dané lokalitě. V uplynulých dnech zadrželi teprve 18letého mladíka, který už byl i přes svůj nízký věk dvakrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost. U výslechu se ke svému jednání přiznal, včera ho vyšetřovatel obvinil z přečinu krádeže dílem dokonaného, dílem ve stadiu pokusu a přečinu poškození cizí věci, za jejichž spáchání mu s ohledem na jeho trestní minulost hrozí až tříleté vězení.

Postrach majitelů garáží dopaden.mp3

 

Zadržený dealer

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 34letý muž, kterého v uplynulých dnech zadrželi kriminalisté z teplického TOXI týmu. Dealer je podezřelý, že od začátku letošního roku do současné doby prodával v Novosedlicích drogově závislým osobám heroin a pervitin. Když nebyl muž doma, „zaskočila“ za něj jeho 35letá družka a zájemcům prodala drogy ona, také žena již byla obviněna ze stejného přečinu, jako její druh. V případě, že je soud uzná vinnými z přečinu, z něhož byli obviněni, hrozí jim až pětileté tresty odnětí svobody.

 

Podnikal neoprávněně

     Z neoprávněného podnikání byl obviněn 40letý muž, který se nechal zaměstnat jako obchodní zástupce společnosti prodávající čistící přístroje. Na území několika krajů nabízel a prodával firemní produkty, přičemž vystupoval pod svým obchodním názvem i přesto, že jako osoba samostatně výdělečně činná měl jen jedno živnostenské oprávnění na zcela jiný předmět podnikání.

     Během čtyř let měl téměř tři stovky zákazníků a svému dodavateli vystavil faktury na částku převyšující tři miliony korun. Tím, že dlouhodobě a ve větším rozsahu podnikal v oboru, na který neměl příslušné živnostenské oprávnění a po odečtení nákladů si tak „přišel“ na více jak milion korun, se dopustil trestného činu, za který mu v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení.

 

 

24. 8. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem