Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poslední prázdninový víkend ve znamení dopravních kontrol

BEROUNSKO – Policisté kontrolovali dodržování všech dopravních předpisů. 

Berounští policisté se od 26. srpna do 28. srpna účastnili celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Ta byla zaměřená na dodržování všech obecně platných ustanovení vyplývající ze silničního zákona, zejména pak na dodržování stanovené rychlosti, používání bezpečnostních pásů a dětských zádržných systémů, telefonování za jízdy, nevěnování se řízení a dalších častých nešvarů řidičů. Účelem této dopravní akce bylo ovlivnit nekázeň řidičů a snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti na pozemních komunikacích.

Do dopravní akce bylo na Berounsku v průběhu 3 dnů nasazeno 27 policistů, kteří provedli více než 130 kontrol vozidel a jejich řidičů. Celkem policisté řešili 38 přestupků, z nichž 2 oznámili správnímu orgánu. Zbytek projednali na místě v příkazním řízení. Nejčastějším porušením zákona, bylo překročení nejvyšší dovolené rychlosti, a to v 21 případech. U 5 vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav a v 1 případě zjistili u řidiče nepoužití bezpečnostního pásu.

Nadále upozorňujeme, že v podobných akcích budeme pokračovat, a proto apelujeme na všechny řidiče, aby důsledně dodržovali stanovené dopravní předpisy. V nadcházejících dnech se policisté zaměří na přechody pro chodce, a to v souvislosti se začátkem školního roku.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka P ČR ÚO Beroun
29. srpna 2022

vytisknout  e-mailem