Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Poslední nehoda starého a první nehoda nového roku

PROSTĚJOVSKO - Největší nápad na přelomu roku na Prostějovsku měli dopravní policisté. 

Poslední nehodou roku byl střet se zvěří…

Poslední dopravní nehodou roku 2019 na Prostějovsku byl střet Škody Superb se srnou 31. prosince po třinácté hodině na silnici mezi obcemi Třebčín a Olšany u Prostějova. Zvíře pětatřicetiletému řidiči do cesty z levé strany vyběhlo náhle a ten střetu již nedokázal zabránit. Srna střet s levým předním bokem a čelním sklem vozidla nepřežila a na místě uhynula. Na místě si ji převzal člen místního mysliveckého sdružení. Ke zranění osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 210 tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami.

Touto nehodou se potvrdil trend posledních let, kdy dochází k nárůstu počtu dopravních nehod se zvěří. V roce 2019 byl tento nárůst meziročně o 11 nehod, v letech 2017 – 2018 dokonce o 70 nehod.

… od první nehody roku 2020 viník ujel

Necelé dvě hodiny po začátku roku 2020 jsme přijali oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na sídlišti Svobody v Prostějově. Dle svědků nehody i následně provedeného šetření k nehodě došlo v ulici, kam řidič Škody Fabie vjel proti dopravní značce „Zákaz vjezdu všech vozidel“ tak, že nedodržel bezpečný odstup od zaparkovaných vozidel. Po bočním střetu byla na Peugeotu zaparkovaném u krajnice způsobena škoda, kterou jeho majitel vyčíslil na 20 tisíc korun. Řidič Fabie však z místa nehody ujel. Za pomoci svědků byla Škoda Fabie vypátraná nedaleko místa nehody. Jejího provozovatele pak policisté vypátrali v blízkém baru. Provedenou dechovou zkouškou u něho změřili hodnotu 2,18 ‰ alkoholu v dechu. Muž však řízení i jízdu vozidla popřel.

Přesné příčiny, okolnosti, míra zavinění dopravní nehody i kdo Škodu Fabii řídil, je předmětem dalšího policejního šetření.

por. Mgr. František Kořínek

2. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

Střet se zvěří Olšany

Střet se zvěří Olšany 

Detailní náhled

Střet se zvěří Olšany

Střet se zvěří Olšany 

Detailní náhled

Střet se zvěří Olšany

Střet se zvěří Olšany 

Detailní náhled

1 DN sídliště Svobody Fabia

1 DN sídliště Svobody Fabia 

Detailní náhled

2 DN sídliště Svobody Peugeot

2 DN sídliště Svobody Peugeot 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem