Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poškození autobusu - aktualizace

Policisté v úterý večer vyjížděli do Radotína k hlášení o poškození autobusu výstřelem z pistole. 

V úterý večer před osmou hodinou přijal operátor tísňové linky 158 oznámení o poškození dveří linkového autobusu na ulici Pod Klapicí u zastávky Prvomájová. Podle oznámení tam došlo ke konfliktu mezi řidičem autobusu a cestujícím. Konkrétně se jednalo o to, že řidič neumožnil nastoupit cestujícímu kvůli tomu, že jeho pes neměl náhubek. Později pak došlo k poškození dveří autobusu a podle svědků k tomu mohlo dojít vlivem výstřelu. Při události nebyl nikdo zraněn.

Policistům z místního oddělení Radotín se krátce po události podařilo zadržet podezřelého jednadvacetiletého muže, který pak skončil na místním oddělení.

Případem se nyní zabývají kriminalisté, kteří zjišťují, jakým způsobem došlo k poškození dveří. Že by se jednalo o výstřel z pistole, se zatím nepotvrdilo. Škoda způsobená na dveřích autobusu byla řidičem vyčíslena na 25 tisíc korun.

por. Bc. Jan Daněk – 27. 9. 2017

Aktualizace: Kriminalisté druhého policejního obvodu zahájili trestní stíhání proti jednadvacetiletému zadrženému muži pro trestné činy poškození cizí věci a výtržnictví. Muž se při výslechu k rozbití skleněné výplně přiznal a uvedl, že na autobus hodil kámen. Svého jednání litoval a uvedl, že vzniklou škodu uhradí.

por. Bc. Jan Daněk – 29. 9. 2017

vytisknout  e-mailem